„Coś pysznego”, fraza, która pojawia się w różnych okolicznościach. Mamy ochotę na… coś pysznego. Przyjmujemy gości, dla których przygotowujemy… coś pysznego. Poprawiamy sobie nastrój, jedząc… coś pysznego. Mimo, że gotowanie staje się w pewnym sensie nie tylko naszym rutynowym działaniem, ale wręcz hobby, o którym potrafimy rozmawiać godzinami, wiemy już od dawna. Do wielu domowych […]
Zobacz więcej28 listopada 2018 roku swoją premierę miała książka „Uczta. Z restauracji wprost na twój stół”. Oprócz przepisów Roberta Sowy zawiera ona również przepisy Roberta Wojnarowskiego – Szefa Kuchni w N31 oraz Krzysztofa Kopcińskiego – Pastry Chefa. Znany polski szef kuchni oraz jego współpracownicy prezentują restauracyjne przepisy, które możemy przygotować w zaciszu własnej kuchni.
Zobacz więcejOd 6 grudnia 2017 dostępna jest w sprzedaży książka kulinarna „Gotuj z najlepszymi – autorskie przepisy uczestników i jurorów akcji Mistrz Smaku”. W publikacji zebrano 100 najlepszych przepisów, na które składają się autorskie propozycje jurorów – Roberta Sowy i Michela Moran oraz uczestników akcji. W każdym domu mamy osoby, które nie tylko świetnie gotują, lecz […]
Zobacz więcej27 kwietnia 2016 roku ukazała się książka „Krok po kroku z Robertem Sową”, w której zaprezentowano 120 sprawdzonych, autorskich przepisów na proste, ale niebanalne dania Roberta Sowy. Mistrz kulinarny zadbał oczywiście o najlepsze jakościowo, łatwo dostępne i wzbogacające smak składniki. Przy każdym przepisie znajdują się symbole informujące o stopniu trudności i czasie potrzebnym na przygotowanie dania. Dodatkowo […]
Zobacz więcejZ końcem listopada 2014 roku na rynku pojawiła się moja kolejna książka kucharska „Cztery pory roku”. Na 256 stronach dzielę się z Wami swoimi ulubionymi przepisami na wiosenne, letnie, jesienne i zimowe potrawy. Przy każdym przepisie znajdują się symbole informujące o czasie potrzebnym na przygotowanie potrawy i stopniu trudności. Dodatkowym atutem książki są apetyczne zdjęcia potraw i krótkie przewodniki po mniej znanych produktach.
Książka „Cztery pory roku” to pięknie wydana pozycja w twardej oprawie, która z pewnością stanie się niesamowitą kulinarną inspiracją na cały rok!
Ja kocham życie, a życie kocha jeść! Oddaję w Państwa ręce moje najnowsze kulinarne dzieło pełne niespodzianek kuchni polskiej, zaskakujących fuzji smaków, zgodnych z moim ulubionym trendem cross cookingu.
Zobacz więcejKsiążka Roberta Sowy, która ukazała się w marcu 2009 roku. Na ponad 450 stronach znaleźć można dotychczas niepublikowane przepisy na autorskie dania Roberta, wywiad z Mistrzem, wypowiedzi jego Przyjaciół oraz ciekawostki kulinarne. Meksykański chłodnik ze świeżą kolendrą i selerem naciowym. Sos kaparowy z gotowanym jajkiem i anchois. Filet z soli podany z aromatycznymi truskawkami i czarnym pieprzem… Już same nazwy brzmią wspaniale, a smak potraw wprost zniewala!
Zobacz więcejKsiążka wydana w grudniu 2006 roku. To podsumowanie dotychczasowych dokonań Roberta Sowy i książka kucharska jakiej nie było! Robert dzieli się z czytelnikami swoimi kulinarnymi sekretami. Poleca nowatorskie przepisy na wykwintne, zdrowe, naturalne, lekkie i pachnące ziołami potrawy. Książka jest apetyczna pod każdym względem, a niepowtarzalne zdjęcia potraw doskonale podkreślają kulinarny kunszt autora.
Zobacz więcejNajlepsi kucharze w Polsce prezentują:
wyjątkową "Księgę Szefów Kuchni" To szczególna książka kucharska, w której znalazły się przepisy przygotowane przez najlepszych mistrzów kuchni w Polsce, takich jak Robert Sowa, Tomasz Deker, Marcin Budynek, Tomasz Jakubiak czy Jerzy Pasikowski. Książka ukazała się na rynku 25 września nakładem Wydawnictwa G+J Książki.