‹ Poprzednia książka   Następna książka ›

„BIRKOWIE OD KUCHNI”

„BIRKOWIE OD KUCHNI”

Pieczony comber jagnięcy podany z herbacianym sosem i świeżo siekaną miętą...
Tartaletka z ciasta filo, pieczona z figami i białym kremem balsamico...
Gruszka marynowana w przyprawach korzennych, w sosie karmelowym...

Brzmi to niemal jak poezja smakosza... Któż może oprzeć się tak kuszącym potrawom? Przepisy na te dania oraz na wiele innych, znaleźć można w książce „Birkowie od kuchni”.

Jej Autorzy - Stefan i Konrad Birek - to mistrzowie kulinarni z olbrzymim doświadczeniem. Milionom telewidzów znani są z programu „Kawa czy herbata?”, w którym od wielu lat prezentują smaczne potrawy. To niewątpliwie najbardziej popularni, ale nie jedyni przedstawiciele familii Birków, którzy poświęcili swoje życie kulinariom. W książce „Birkowie od kuchni” - prócz Stefana i Konrada - poznać można pozostałych członków rodziny Birków, a także innych szefów kuchni współpracujących z autorami.

W książce można znaleźć wszystko to, co w autorskiej książce kulinarnej pojawić się powinno. Wyjątkowe przepisy na znakomite potrawy (możliwe do przygotowania przez zwykłego śmiertelnika!), porady, kulinarne opowieści, anegdotki oraz smakowite zdjęcia…

A na deser przepisy gwiazd programu „Kawa czy herbata”.

W jednym z rozdziałów Konrad opowiada o swojej wieloletniej współpracy z Robertem Sową, który wprowadził go w świat kulinariów i dzięki któremu jego kariera nabrała tempa. Napisał m.in. „Głównie dzięki niemu odkryłem w sobie pasję do wykonywanego zawodu i poznałem możliwości, jakie daje praca w kuchni i wszystko, co z nią związane. Robert nie skrywa swoich sekretów kulinarnych, lecz z ogromną życzliwością dzieli się wiedzą i doświadczeniem”.