‹ Poprzednia książka   Następna książka ›

„ESENCJA SMAKU”

„ESENCJA SMAKU”

„Esencja Smaku” to opowieść o karierze kucharskiej Roberta Sowy, podzielona na rozdziały stanowiące kolejne etapy jego życia. Na pierwszym miejscu znalazła się oczywiście rodzina, kolejne rozdziały autor poświęcił pracy – jako szefa kuchni hotelu Jan III Sobieski, a także jako kucharza piłkarskiej reprezentacji narodowej. Robert wspomina również kulinarne akcje plenerowe oraz współpracę z programami radiowymi i telewizyjnymi - oczywiście o gotowaniu. Bo gotowanie to nie tylko zawód Roberta Sowy, to również jego pasja, co potwierdzają w swoich wypowiedziach osoby, które miały okazję smakować potraw jego autorstwa. Spotkanie z Sową i jego kuchnią wspominają na łamach książki Agata Młynarska, Maciej Dowbor, Grzegorz Markowski, Jerzy Engel, Jerzy Dudek, Olaf Lubaszenko oraz inni dziennikarze, sportowcy i gwiazdy muzycznej sceny.
Gościnnie na łamach książki swoje przepisy kulinarne zaprezentowali też inni mistrzowie kulinarni, a prywatnie przyjaciele Roberta, m.in. Kurt Scheller, Karol Okrasa i Henryk Nieciejowski.