„Super grill” to książeczka, która ukazała się w lipcu 2010 roku wraz z dziennikiem Super Express. Robert Sowa przedstawia w niej zbiór swoich przepisów na letnie grillowanie. Książeczka "Super Grill" zawiera aż 160 przepisów potraw, które są serwowane na tegorocznej trasie "Lata z Radiem".
Zobacz więcejPRZEPISY DLA SERCA… „Europejska Książka Kucharska” to publikacja wyjątkowa między innymi dlatego, że łączy podstawową edukację dotyczącą czynników ryzyka chorób układu krążenia ze wspaniałymi przepisami na zdrowe potrawy, zebrane i rekomendowane przez 46 Towarzystw Kardiologicznych z całego świata: Europy, Azji, Ameryki Środkowej, Afryki Północnej.
Zobacz więcejKsiążka ukazała się w sprzedaży w maju 2010 roku. Można w niej znaleźć wszystko to, co w autorskiej książce kulinarnej pojawić się powinno. Wyjątkowe przepisy na znakomite potrawy (możliwe do przygotowania przez zwykłego śmiertelnika!), porady, kulinarne opowieści, anegdotki oraz smakowite zdjęcia…
Zobacz więcejKsiążka ukazała się na rynku w listopadzie 2009 roku. Można w niej znaleźć mnóstwo przepisów, nie tylko tych stworzonych przez kulinarnych mistrzów, ale również receptury na ulubione dania goszczących w programie gwiazd. W książce opublikowano także rozmowy z gotującymi w programie szefami kuchni (m.in. Robertem Sową), wywiady z osobami prowadzącymi program i mnóstwo "smacznych" ciekawostek.
Jeśli nie wiesz czym są zozworki, chcesz nauczyć się robić pralinkowe pączki i dowiedzieć się, dlaczego jajka od kur zielononóżek są najzdrowsze – koniecznie sięgnij po tę książkę.
W listopadzie 2009 roku ukazała się na rynku kolejna edycja książki „The Culinary World of Vienna International Hotels & Resorts".
Zobacz więcejKsiążeczka ukazała się w ramach serii Fakt radzi w listopadzie 2009 roku.
To doskonała propozycja dla tych, którzy nie mają pomysłu na przygotowanie świątecznej ryby.
Książka ukazała się w listopadzie 2008 roku. Zawiera ona opis kulinarnych przygód z całego świata, przedstawia zaskakujące sytuacje, nowe smaki i jest pełna zabawnych dykteryjek.
Zobacz więcejKsiążeczka ukazała się z okazji Dnia Kobiet w sobotę 8 marca 2008 roku wraz z dziennikiem Polska The Times.
"Romans kulinarny. 25 potraw, które połączyły dwoje ludzi” to ciekawa historia o miłości z kulinariami w tle, napisana przez duet prawdziwych pasjonatów gotowania – Roberta Sowę i jego przyjaciółkę Beatę Kierzkowską.
To pierwsza międzynarodowa książka kucharska wydana przez grupę hotelową. 19 kucharzy prezentuje w niej 57 przepisów kulinarnych w pięciu językach.
Zobacz więcej