Zdarza się również, że przyrządza grillowanie szaszłyki yakitori z łososia norweskiego w orientalnej marynacie z prażonymi ziarnami sezamu.
Taką możliwość – nauki gotowania oryginalnych i smacznych potraw pod okiem najlepszych kucharzy (w tym Roberta Sowy) mieli dziennikarze podczas konferencji prasowej zorganizowanej w konwencji pikniku przez Agencję Ciszewski PR dla firmy Hoop Polska.
A było tak…
Czerwcowe popołudnie i lejący się z nieba żar tworzyły atmosferę mało sprzyjająca siedzeniu w redakcji. Kolejna konferencja, która byłaby sztampowym spotkaniem przy kompocie nie stanowiła jednak dobrej alternatywy. Wiele eventów czy konferencji związanych z wprowadzeniem na rynek nowej marki ogranicza się do degustacji i peanu wygłaszanego na temat produktu. Na szczęście, Agencja Ciszewski PR wyszła poza schemat.
Pogoda dopisała i choć komary nie miały litości – nikt nie narzekał. Uczestnicy piknikowej zabawy grali w gry towarzyskie oraz delektowali się potrawami przygotowanymi przez Roberta Sowę . Mało tego – przygotowali własne potrawy: chłodnik z botwinki z pieczoną cielęciną i jajkiem przepiórczym, wspomniane grillowanie szaszłyki yakitori oraz tartę z koziego sera z karmelizowaną czerwoną cebulą i szpinakiem. Następnie wszystko zostało skonsumowane.
I choć dzień następny bolały mnie nadgarstki od tarcia rzepy – uważam, że konferencja była pomysłowa, oryginalna - i mimo czyhających na organizatorów pułapek (jak chwilowa niemożność uruchomienia piekarnika) - okazała się sukcesem. Co prawda, z książki kucharskiej z autografem Roberta Sowy jeszcze nie korzystałam, ale obok kompotów Paola nie potrafię przejść obojętnie.
Paulina Dmitruk