‹ Poprzedni wpis Wróć do listy wpisów Następny wpis ›

Gazeta Wyborcza Mazowsze

listopad 2011
Gazeta Wyborcza Mazowsze, listopad 2011

 

Robert Sowa*: To genialny pomysł
- W stu procentach podpisuję się pod zaproszeniem płockich restauratorów. Tak urokliwe miasto jak Płock powinno organizować więcej takich akcji. Bywam w Płocku, miałem okazję współpracować m.in. z Krzysztofem Dmoszyńskim, który jest prezesem Wisły. Płoccy restauratorzy powinni przygotować na ten dzień coś spektakularnego, coś, co będzie hitem i będzie daniem, którego nie przygotowujemy w domu. Postawiłbym na polską białą gęś kołudzką [przepis poniżej], smakuje genialnie. Jeśli ktoś z restauratorów ją przygotuje, być może uda mi się przyjechać do Płocka, wspólnie jej spróbujemy i ocenimy.

* mistrz kulinarny, znany z programów telewizyjnych i radiowych, m.in. były kucharz polskiej reprezentacji w piłce nożnej