Pierwszego dnia atrakcją targów był VI Festiwal Kuchni Greckiej zorganizowany przez znanego z programów telewizyjnych kucharza Teo Vafidisa (...).
Drugi dzień to kolejny ciekawy konkurs kulinarny -jak połączyć na jednym talerzu polędwicę wołową, łososia norweskiego, leśne grzyby oraz whiskey? To było zadanie dla kreatywnych kucharzy poniżej 23. roku życia, którzy zgłosili się na konkurs Kulinarny Talent 2011 zorganizowany przez Roberta Sowę.
Efekty ich pracy oceniały dwa składy sędziowskie: profesjonalne jury szefów kuchni oraz jury degustacyjne. Co sędziowie brali pod uwagę? Finezję i pomysłowość, innowacyjność i umiejętność twórczego łączenia smaków.
Pierwsze miejsce zajął Mateusz Wichrowski z restauracji La Rotisserie warszawskiego Hotelu La Regina, 2. miejsce zajęła Monika Bielik, rekomendowana przez Pawła Wiśniewskiego, szefa kuchni Rezydencji Ambasadora Królestwa Niderlandów, 3. miejsce zdobył Łukasz Kalinowski, reprezentujący MK Taste.