W KOŁOBRZESKIM Zespole Szkół Mechanicznych w ramach projektu „Zdrowa Szkoła” realizowanego przez Norweską Radę ds. Eksportu Ryb i Owoców Morza pod patronatem Klubu Szefów Kuchni, odbyło się w czwartek szkolenie prowadzone przez znanych kucharzy, Roberta Sowę i Grzegorza Łapanowskiego.
- Łosoś norweski to ryba ciesząca się niesłabnącą popularnością wśród szefów kuchni oraz temat wielu konkursów kulinarnych – mówi Robert Sowa. – Podczas spotkań z młodzieżą pragniemy podzielić się naszą wiedzą na temat przygotowania ryb i owoców morza z Norwegii oraz doświadczeniem w łączeniu ich z produktami lokalnymi. Chodzi o to, aby uczniowie zaczynając pracę już znali techniki, które pozwolą im na większą kreatywność, a co za tym idzie, na lepszą pozycję zawodową.
Szkolenie miało wyzwolić kreatywność