Smakowite dania przygotowywali między innymi: Grażyna Wolszczak, Tomasz Sapryk, Joanna Jabłczyńska, Paweł Małaszyński i Monika Jarosińska. Dwóm drużynom VIP-ów przewodzili specjaliści dobrego smaku: Edward Puchalski, szef kuchni Hotelu Żubrówka, oraz Robert Sowa, szef kuchni Hotelu Sobieski. To właśnie zespół Roberta Sowy triumfował wśród gwiazd.
Bezkonkurencyjni spośród drużyn hotelowych okazali się kucharze Hotelu Mińsk z Białorusi.
Atmosferę kulinarnego festiwalu rozgrzała swoim recitalem Kasia Cerekwicka. W Hotelu Żubrówka nie zabrakło oczywiście akcentów z żubrem w tle. Przy dźwiękach kresowej muzyki powstawały efektowne i smaczne potrawy, atrakcją był pieczony dzik. Zwieńczeniem kulinarnego wieczoru było wspólne pieczenie tortu w kształcie… głowy żubra.
Od lewej: Sambor Czarnota, Paweł Małaszyński, Agnieszka Sicińska, Joanna Jabłczyńska, Martyna Kliszewska, Jakub Przebindowski
Od lewej: Grażyna Wolszczak, Edward Puchalski, Andrzej Zaborski, Tomasz Sapryk, Katarzyna Żak i Monika Jarosińska.