W nowym menu znajdzie się wiele akcentów z nowoczesnej kuchni polskiej, takich jak wędzony łosoś z pieprzem cytrynowym, filet z suma na ragout z soczewicy czy mus z wątróbek drobiowych z konfiturą z malin. Pasażerowie będą mogli zasmakować w sezonowych owocach i warzywach, takich jak świeże truskawki, szparagi czy kurki.
- Na pokładach LOT-u pasażerowie muszą otrzymać najwyższej jakości produkt i obsługę - dlatego nie zatrzymujemy się i wciąż doskonalimy naszą ofertę. Zadbaliśmy o to, aby kulinarna strona podróży LOT-em była niezapomnianym doznaniem smakowym i estetycznym- mówi Dorota Haller, dyrektor Biura Marketingu i Produktu PLL LOT. - Liczymy na to, ze pasażerów ucieszą nie tylko sezonowe akcenty, ale także większe porcje, które wprowadziliśmy zgodnie z ich życzeniami.
LOT wprowadza także wiele innych zmian. Od lipca pasażerom na rejsach krajowych serwowany będzie wafelek Princessa, który zastąpi dotychczas podawany wafelek Prince Polo. Przez pierwsze dwa miesiące pasażerom podawany będzie wafelek o smaku czekoladowym, a następnie kokosowym.
W nowym menu znajdzie się wiele akcentów z nowoczesnej kuchni polskiej, takich jak wędzony łosoś z pieprzem cytrynowym, filet z suma na ragout z soczewicy czy mus z wątróbek drobiowych z konfiturą z malin. Pasażerowie będą mogli zasmakować w sezonowych owocach i warzywach, takich jak świeże truskawki, szparagi czy kurki.
- Na pokładach LOT-u pasażerowie muszą otrzymać najwyższej jakości produkt i obsługę - dlatego nie zatrzymujemy się i wciąż doskonalimy naszą ofertę. Zadbaliśmy o to, aby kulinarna strona podróży LOT-em była niezapomnianym doznaniem smakowym i estetycznym- mówi Dorota Haller, dyrektor Biura Marketingu i Produktu PLL LOT. - Liczymy na to, ze pasażerów ucieszą nie tylko sezonowe akcenty, ale także większe porcje, które wprowadziliśmy zgodnie z ich życzeniami.
LOT wprowadza także wiele innych zmian. Od lipca pasażerom na rejsach krajowych serwowany będzie wafelek Princessa, który zastąpi dotychczas podawany wafelek Prince Polo. Przez pierwsze dwa miesiące pasażerom podawany będzie wafelek o smaku czekoladowym, a następnie kokosowym.