Towarzysząc od lat letnim trasom koncertowym i uczestnicząc w wielu imprezach plenerowych, początkowo gotowaliśmy w wielkich kotłach i na mega patelni, co było bardzo czasochłonne i męczące. Dlatego Krzysztof Baranowski, od wielu lat współpracujący z Robertem Sową, postanowił ułatwić wszystkim życie i zaprojektował kulinarnego TIRa.
KULINARNY TIR wyposażony jest w chłodnię i profesjonalną kuchnię, co umożliwia przygotowanie i serwowanie różnych dań na ciepło i na zimno. Nasz dotychczasowy rekord, to przygotowanie i wyserwowanie podczas sześciogodzinnej imprezy 10.000 porcji dań, ale oczywiście chętnie go pobijemy :)
KULINARNY TIR to swoista restauracja na kółkach, która od 2007 roku towarzyszy letnim trasom koncertowym (Lato #na MAXXXa z RMF Maxxx 2017, "Lato z Radiem 2016 i 2015", "Złote przeboje na wakacjach (2013 i 2014 rok), „Lato z Radiem” (2010 i 2011 rok), „Koncertowe Lato – muzyka najlepsza pod słońcem” (2010 rok), „Lato Przebojów 2009 Radia ZET i tygodnika Gala” oraz „Przebojowe Lato 2007 i 2008”.
KULINARNY TIR posiada oświetlenie, nagłośnienie, klimatyzację i ogrzewanie, co umożliwia prowadzenie prezentacji multimedialnych i dostosowywanie temperatur w zależności od pory roku i warunków atmosferycznych. Samochód przystosowany jest do prowadzenia działalności gastronomicznej, czego dowodem jest posiadanie wszelkich niezbędnych zezwoleń.
Dane techniczne TIR-a:
- potrzebny prąd 20 KW, zabezpieczenie 32A;
- wymiary po rozłożeniu: długość 20 m, szerokość 10 m,
- samochód posiada własną wodę i spełnia wszelkie wymogi dot. czystości i higieny pracy.
Szczegóły: www.truckshow.pl