Trudno uwierzyć, ale jeszcze kilkanaście lat temu w naszym kraju używano zaledwie kilku przypraw. Sól, czarny pieprz, liść laurowy, ziele angielskie i majeranek wystarczały, aby nadać smak daniom przygotowywanym w większości polskich domów.
Dziś trudno wyobrazić sobie kulinaria bez świeżych ziół i całej gamy aromatycznych przypraw, które nie tylko nadają potrawom smaku, ale również mają właściwości dekoracyjne i niejednokrotnie lecznicze.
Nie wystarczy jednak sprowadzić przypraw z najdalszych zakątków świata. Trzeba jeszcze wiedzieć, jak ich używać, aby przygotowywane posiłki były rozkoszą dla podniebienia. Wspólnie z Prymatem od kilku lat staram się to Państwu pokazać, ucząc, jak przygotować marynaty, jak komponować zioła i jak ich używać, aby wydobyć z każdej potrawy głębię jej smaku.
Coraz większe grono Polaków ceni przyprawy Prymat za ich intensywność, oryginalność aromatu i wysoką jakość. Muszę przyznać, że ja również bardzo je sobie cenię, bo to dzięki nim udaje mi się dodać przygotowywanym daniom charakteru i wyrazistości. To one decydują o ostatecznym rezultacie smakowym i wyglądzie dania. To jak kropka nad "i".