Filety z łososia norweskiego umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem, zamarynować w oliwie z oliwek, przyprawie do ryb, czosnku, soku z cytryny i pieprzu. Odstawić do lodówki na 2-4 godziny. Po zamarynowaniu rybę piec 20 minut w temperaturze 180°C.
Do wrzącej, osolonej wody z odrobiną cukru dodać bób i gotować przez ok. 10-12 minut. Po ugotowaniu ostudzić i obrać z łupin.
Na oliwie z oliwek podsmażyć cebulę, czosnek i bekon, całość podlać białym winem. Po odparowaniu dodać śmietanę, zredukować, a następnie dodać starty parmezan. Powstały sos połączyć z obranym bobem.
Ziemniaki obrać, umyć i ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem masła i koperku.
Upieczonego łososia ułożyć na sosie z bobu i posypać pomidorami concasse.
Tak przygotowaną rybę podawać z gotowanymi ziemniakami. Przed podaniem udekorować cząstkami limonki i gałązkami rozmarynu.