Mango i cebulę obrać, pokroić w kostkę. Chili posiekać. Czosnek i imbir obrać i drobno posiekać. Z limonki zeskrobać odrobinę skórki, wycisnąć sok. Wszystkie składniki przełożyć do garnka, zagotować pod przykryciem, a następnie zdjąć pokrywkę i gotować na średnim ogniu przez 10-12 minut, często mieszając. Gotowy sos powinien mieć konsystencję marmolady.
Mięso umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. Ostrym nożem ponacinać skórkę, oprószyć solą i pieprzem i odstawić na kilka godzin. Na rozgrzanym oleju obsmażyć piersi, rozpoczynając od strony ze skórą (12-15 minut), a następnie obrócić kaczkę i smażyć kolejne 5 minut. Mięso przełożyć na półmisek, po kilku minutach pokroić w plastry. Podawać z dodatkiem chutney z żurawiny amerykańskiej.