Wszystkie składniki musu dokładnie wymieszać, doprawić do smaku solą i świeżo mielonym białym pieprzem.
Mąkę przesiać przez sito, posiekać z tłuszczem, dodać śmietanę i sól, dokładnie wyrobić. Gdy ciasto będzie miało jednolitą konsystencję, owinąć je plastikową folią i włożyć na godzinę do lodówki. Po schłodzeniu ciasto rozwałkować, podsypując je lekko mąką. Formę do tarty o średnicy ok. 22 – 24 cm posmarować masłem i wyłożyć ciastem tak, aby brzeg ciasta lekko wystawał ponad rant. Po umieszczeniu w formie, ciasto włożyć do lodówki na ok. 30 minut, a następnie piec około 10 minut w temperaturze 180ºC, pamiętając o lekkim nakłuwaniu ciasta czubkiem noża. Do podpieczonej foremki włożyć mus serowy i piec ok. 30 minut w temperaturze 140ºC. Quiche podawać z ćwiartkami pomidorów koktajlowych.