Bulion z dodatkiem żurawiny gotować na małym ogniu, doprowadzić do wrzenia. Dynię obrać ze skórki, usunąć pestki i pokroić w kostkę wielkości 2 cm. Na patelni teflonowej rozgrzać łyżeczkę oleju słonecznikowego i smażyć na nim dynię przez 5 minut. Całość doprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem. Gdy cukier zacznie się roztapiać, dodać gwiazdki anyżu, ziarna pieprzu i bulion z żurawiną. Całość gotować na średnim ogniu przez około 10 minut.
Dymki oczyścić i pokroić na kawałki długości 1 cm. Grzyby oczyścić i w zależności od wielkości pokroić na ćwiartki lub grube plastry.
Kolendrę umyć, osuszyć i grubo pokroić. Na patelni rozgrzać pozostałą część oleju, smażyć grzyby i dymkę na dużym ogniu przez 2-3 minuty. Następnie dodać potrawkę z dyni, zmniejszyć ogień i gotować przez 5 minut. Całość doprawić do smaku, podawać ze śmietaną i świeżo siekaną kolendrą.