Wszystkie składniki sałatki dokładnie wymieszać i doprawić do smaku.
Mięso umyć, oczyścić z błon i tłuszczu, a następnie pokroić je w poprzek włókien na plastry centymetrowej grubości. Mięso ułożyć na plastikowej folii, przykryć folią również od góry i rozbijać tworząc duży sznycel o grubości ok. 3 mm. Sznycle oprószyć z obu stron solą i pieprzem, obtoczyć w mące, maczać w roztrzepanym jajku i obtoczyć w bułce tartej.
Na patelni rozgrzać olej i masło, sznycle smażyć początkowo na dużym ogniu z obu stron, a po zrumienieniu zmniejszyć ogień i smażyć je do osiągnięcia złotobrązowego koloru.
Po usmażeniu kotlety osączyć z nadmiaru tłuszczu papierowym ręcznikiem, podawać z ćwiartką cytryny i sałatką ziemniaczaną.