Mięso umyć, oczyścić i osuszyć papierowym ręcznikiem, zamarynować w oliwie z oliwek, przyprawie do pieczeni, tymianku, soli czosnkowej i czarnym pieprzu. Wstawić na kilka godzin do lodówki. Zamarynowane mięso piec około 40 minut w temperaturze 140°C. Wystudzić i pokroić w cienkie plasterki.
Jajka drobno posiekać, wymieszać z pokrojoną w paseczki rzodkiewką, ogórkiem, kaparami, anchois i koprem. Całość wymieszać z łyżką majonezu i doprawić do smaku.
Jogurt naturalny wymieszać z pieprzem cayenne, sokiem z cytryny, posiekanym szczypiorkiem i rozdrobnioną rzeżuchą. Doprawić do smaku.
Używając okrągłej lub kwadratowej foremki przygotować torcik, przekładając na przemian plastry cielęciny i farsz jajeczny. Całe danie polać sosem i udekorować pomidorkami koktajlowymi.