Staropolskim obyczajem,gdy w Wigilię gwiazda wstaje,Nowy Rok zaś cyfrę zmienia,wszyscy wszystkim ślą życzenia.Przy tej pięknej sposobnościi ja życzę Wam radości,aby wszystkim się darzyło,z roku na rok lepiej było….
Zobacz więcejW Kielcach w restauracji „Żółty Słoń” odbyła się specjalna kolacja, na której gotowali szefowie – finaliści Bocuse D’ Or. W menu znalazły się dania, które oceniałem podczas konkursu w Krakowie. To była smaczna powtórka, juz bez nerwów startujących i we wspaniałej luźnej atmosferze. Dziękuję za zaproszenie.
Zobacz więcejPrzedświąteczne pokazy to już tradycja ! Tym razem Auchan Bielsko Biała i E.Leclerc Elbląg gdzie ugotowaliśmy ponad tysiąc dań W menu między innymi: zupa grzybowa, policzki wołowe i pieczony łosoś Mowi. Wszystko wspaniale doprawione przyprawami Prymat. Nasi degustujący goście bili brawo i ze smakie dopytywali o szczegóły wykonania dań. Dziękujemy!
Zobacz więcejNa zaproszenie Prezesa Fundacji Rodziny de Lubicz-Szeliskich wraz z ekipą Hotel Grand Lubicz – Uzdrowisko Ustka byłem odpowiedzialny za kolacje podczas wydarzenia charytatywnego „Lubicz&Frends”. Najważniejsze jednak jest to, że podczas tego wieczoru padł rekord- wspólnie uzbieraliśmy ponad MILION złotych dla potrzebujących!
Zobacz więcejTo były dwa niezwykle dni w moim rodzinnym Krakowie Bocuse d’Or Poland to konkurs dla najlepszych kucharzy, a ten który wygra będzie ścigał się z najlepszymi w Europie. 30 lat temu byłem również jurorem w Bocuse d’Or w Lionie jako pierwszy polski szef kuchni. Pracując w Krakowie z najlepszymi zagranicznymi, gwiazdkowymi szefami, czułem ponownie dumę […]
Zobacz więcejWeekend urodzinowy dobiega końca, a ja staram się uspokoić emocje, bo była ich cała moc Dziękuje wszystkim za życzenia i pamięć. Szczególne podziękowania dla Hotelu Haston, gdzie jurorowałem w Ogólnopolski Konkurs Kulinarny Rajd Mistrzów w Haston City Hotel Gratuluje wygranym, dziękuje jurorom i wszystkim gościom za wspólne chwile na wieczornej gali. WrocLove ugościł mnie jak […]
Zobacz więcejGastronomię trzeba kochać, mimo że jest bardzo kapryśna… o trudach prowadzenia restauracji z pozycji praktyka, w swojej krótkiej prelekcji na Kongres Szefów Kuchni i Restauratorów na EXPO XXI podzieliłem się swoim doświadczeniem i skutecznymi rozwiązaniami Dziękuję za każde miłe spotkanie z Szefami, restauratorami, kucharzami i gastronomicznym freakami.
Zobacz więcejNa zaproszenie Centrum Kultury, razem z Blue Cafe oraz Kabaretem Paranienormalni uczestniczyliśmy w corocznych Dożynkach w Gminie Rudna. Dożynki jako święto plonów i podziękowanie za trud rolników było obchodzone bardzo hucznie. Było wesoło, muzycznie i smacznie. Razem z moją ekipą przygotowaliśmy pokaz kulinarny, a ponad 200 porcji dań zyskało miłe opinie wśród przybyłych gości.
Zobacz więcejPowrót na Sycylię okazał sie tak samo pyszny, kiedy byłem tu pierwszy raz!Najedzony i szczęśliwy, a głowa pełna pomysłów. Katania, Taormina, Syracusa, Noto….Pata negra, pasta z pistacjami, rewelacyjne owoce morza, tater z truflami i przepyszne włoskie wina na długo pozostana w mojej pamięci…
Zobacz więcej