3 września, poznaliśmy tejemnicę Roberta Sowy i Prymatu 🙂 Od dzisiaj kąciki kulinarne znanego i lubianego mistrza będzie można oglądać w porannym programie TVP2 "Pytanie na śniadanie", a nie jak dotychczas w DD TVN. Z reguły Robert pojawiać się będzie w poniedziałki i czwartki, ale czasami będą się zdarzać wyjątki.
Zobacz więcejW poniedziałek, 3 września, na kulinarnej mapie Warszawy pojawiła się nowa autorska restauracja Roberta Sowy – Sowa & Przyjaciele.
Zobacz więcejWe wtorek, 25 września, Robert Sowa uczestniczył w uroczystości otwarcia Fabryki Łososia Norweskiego LIMITO w Grudziądzu. Gościem honorowym był Prezydent Rzeczypospolitej Polskiej Pan LECH WAŁĘSA.
Zobacz więcejW środę, 19 września, Robert Sowa wystąpił w kąciku kulinarnym programu "Pytanie na śnidanie" w TVP2. Tym razem przygotował pręgę wołową podaną z kaszą pęczak duszoną z grzybami leśnymi.
Zobacz więcejW środowy poranek, 19 września w godzinach 9.15-9.45, Robert Sowa był gościem audycji "W cztery oczy" nadawanej przez Radiową Czwórkę. W programie mistrz kulinarny zdradził, jak wygląda dzień z życia szefa kuchni.
Zobacz więcejWe wtorek, 12 września, Robert Sowa gościł na czerwonym dywanie u Mateusza Szymkowiaka w programie "Pytanie na śniadanie". Panowie rozmawiali o otwarciu Restauracji Sowa & Przyjaciele, w której gościła z kamerą telewizyjna Dwójka.
Zobacz więcejW niedzielny wieczór, 2 września, na antenie TVP2 wyemitowany został pierwszy odcinek jesiennej edycji kultowego już programu Kocham Cię, Polsko! Drużynami dowodzą Katarzyna ZIelińska i Joanna Koroniewska, program prowadzi Maciej Kurzajewski, a od tego odcinka o podniebienia gości i polskie tradycje kulinarne dba Master Chef programu – Robert Sowa.
Zobacz więcejW sobotę, 11 sierpnia, w nadmorskim Dźwirzynie odbył się czwarty w latach 2011-2012 Festiwal „Smaczna Flądra”. Impreza zorganizowana została na terenie Gminnego Ośrodka Sportu i Rekreacji, który dzięki uprzejmości Wójta Gminy Kołobrzeg, Pana Tadeusza Kowalskiego, już po raz czwarty gościł Roberta Sowę i jego kulinarny team oraz mieszkańców i turystów przebywających w Dźwirzynie. Miłośników flądry nie brakowało, o czym świadczy fakt, że 10.000 porcji rybnych przysmaków wystarczyło zaledwie na kilka godzin.
Zobacz więcejW poniedziałek, 23 lipca, wraz z Dwutygodnikiem PARTY ukazała się czwarta książeczka kulinarna z przepisami Roberta Sowy. Tym razem znajdziecie w niej propozycje dań na piknik. Sezon jeszcze w pełni, więc do dzieła. Smacznego!
Zobacz więcej