W piątek, 29 czerwca, Robert Sowa zorganizował pokazy kulinarne połączone z degustacją dań rybnych w Gostycynie, niedaleko Tucholi. Tym razem głównymi "rybnymi" bohaterami imprezy był pstrąg i karp.
Zobacz więcejW sobotę, 23 czerwca 2012, Robert Sowa wraz ze swoim kulinarnym teamem serwował dania rybne podczas Dni Barlinka. Pokazy kulinarne były jedną z wielu atrakcji przygotowanych przez władze miasta na trzydniowe (22-24 czerwca) obchody święta zwanego "Barlineckimi Świętojankami".
Zobacz więcejW niedzielę, 17 czerwca 2012, przed Pałacem Mańkowskich w Brodnicy Śremskiej odbyła się impreza "Napoleon ze smakiem", którą uświetniły pokazy kulinarne Roberta Sowy.
Zobacz więcejW poniedziałek, 18 czerwca, Robert Sowa był gościem Polsat News. Tematem rozmowy była dieta piłkarzy i współpraca Roberta z polską reprezentacją.
Zobacz więcejW piątek, 25 maja, Robert zaproponował widzom Dzień Dobry TVN kolejne grillowe przysmaki. Tym razem królowała wołowina (polędwica i antrykot), a całości dopełniły pomidory z serem kozim i sosem węgierskim.
Zobacz więcejW sobotni wieczór, 2 czerwca, Studio Kulinarne Roberta Sowy we współpracy z Tomkiem Jakubiakiem i Agencją Messential przygotowało catering na galę wieńczącą finał Volkswagen Junior Masters 2012. Impreza, w której uczestniczyło 850 osób odbyła się w Soho Factory.
Zobacz więcejW dniach 23 i 24 maja Robert Sowa poprowadził warsztaty kulinarne przygotowane we współpracy z agencją Jet Events. Spotkania połączone ze wspólnym gotowaniem odbyły się w Hotelu Noma Residence w Promnicach oraz w krakowskim Zamku w Przegorzałach.
Zobacz więcejWe wtorek, 22 maja, Robert Sowa poprowadził warsztaty kulinarne w Restauracji Paros. Wspólne gotowanie miało na celu zaprezentowanie szerokich możliwości wykorzystania oleju rzepakowego w tradycyjnej greckiej kuchni, a także zapoznanie dziennikarzy z walorami zdrowotnymi i odżywczymi oleju rzepakowego.
Zobacz więcejW środę, 30 maja 2012, Robert Sowa był gościem audycji Cztery Pory Roku w Programie 1 Polskiego Radia. Tematem rozmowy były truskawki – pyszne, soczyste, pięknie wyglądające, najlepsze owoce pod słońcem…
Zobacz więcej