W sobotnie przedpołudnie, 25 lutego 2012, Robert Sowa ze swoim kulinarnym teamem poprowadził kolejne warsztaty kulinarne dla grupy najlepszych managerów Tupperware Polska. Tym razem spotkanie odbyło się w warszawskim hotelu Radisson Blu Centrum.
Zobacz więcejWe wtorek, 7 lutego, w warszawskiem Hotelu Radisson Blu Centrum odbyła się gala "Produkt na medal 2011" Pani Domu. Podczas imprezy nagrodzono laureatów plebiscytu, a po części oficjalnej Robert Sowa przygotował dla zaproszonych gości pokaz kulinarny połączony z degustacją dań.
Zobacz więcejW czwartek, 16 lutego, Robert Sowa uczestniczył w spotkaniu kulinarnym w warszawskim Domu Spotkań z Historią. Tematem debaty była rola jedzenia w historii i zmiana nawyków żywieniowych Polaków na przestrzeni lat.
Zobacz więcejW czwartek, 16 lutego, Robert Sowa gościł w audycji Cztery Pory Roku w Radiowej Jedynce. Ze względu na Tłusty Czwartek tematem rozmowy były sposoby przygotowywania pączków i faworków.
Zobacz więcejCzternasty lutego to dzień, kiedy ludzie wyznają sobie miłość, a jeśli nie są zakochani, to życzą sobie i innym, aby miłość w końcu ich spotkała. Walentynki budzą wiele emocji, dla jednych to święto kiczu, a dla innych to po prostu miły dzień, który można spędzić z ukochaną osobą. Z roku na rok wymyślamy coraz to inne metody na złożenie walentynkowych życzeń. Ja proponuję przygotowanie uroczystej kolacji przy świecach w domowym zaciszu.
Zobacz więcejWe wtorek, 21 lutego, w porannym programie TVP1 "Kawa czy herbata?" wyemitowano reportaż, w którym Robert Sowa – były kucharz polskiej reprezentacji w piłce nożnej, zdradził widzom, na czym polega dieta piłkarzy i na jakie aspekty należy zwrócić szczególną uwagę.
Zobacz więcejW sobotę, 21 stycznia, Robert Sowa i Konrad Birek poprowadzili pokazy kulinarne podczas "Rybnej Uczty" w Karczmie CHATA w Lublinie. W godzinach 15.00-20.00 stoły uginały się od rybnych przysmaków, a mistrz kulinarny serwował świeżo pieczonego łososia norweskiego z bobem duszonym w śmietanie z polską szynką dojrzewającą.
Zobacz więcejW czwartek, 12 stycznia, w Salonie Mercedes-Benz Auto Idea w podwarszawskich Łomiankach odbyło się spotkanie z dziennikarzami i zaproszonymi gośćmi, podczas którego zaprezentowany został nowy obiekt Auto Idea w Łomiankach, a także przedstawiono historię i przede wszystkim przyszłość elektrycznych smartów i innych pojazdów z tej rodziny. O podniebienia zaproszonych gości zadbało Studio Kulinarne Roberta Sowy.
Zobacz więcejW czwartek, 12 stycznia, wraz ze swoim kulinarnym teamem poprowadziłem warsztaty kulinarne w Hotelu Anders w Starych Jabłonkach. To była nie tylko nauka gotowania, ale i świetna zabawa.
Zobacz więcej