W sobotę, 3 grudnia, Robert Sowa poprowadził warsztaty kulinarne w gdańskim Realu, w ramach projektu "Karp na święta – i wiesz, co jesz". Tego dnia mistrzowie kulinarni z ekipy Roberta przygotowali i wyserwowali 1000 porcji dań na bazie karpia.
Zobacz więcejW czwartek, 1 grudnia, Robert Sowa wraz ze swoim niezastąpionym kulinarnym teamem poprowadził "międzynarodowe" warsztaty kulinarne w warszawskiej restauracji Villa Nuova. W ramach wspólnego gotowania pochodzący z różnych stron świata uczestnicy pod okiem profesjonalnych kucharzy przygotowali m.in. dania węgierskie, tureckie, rosyjskie i izraelskie.
Zobacz więcejW czwartek, 24 listopada, Robert Sowa wraz ze swoim kulinarnym teamem poprowadził warsztaty kulinarne na Kaszubach, w malowniczo położonym Hotelu Kozi Gród w Pomlewie…
Zobacz więcejW niedzielny wieczór, 11 grudnia, w Soho Factory w Warszawie, 20 barmanów wytypowanych przez międzynarodowe jury stanęło do rywalizacji w finale XII edycji konkursu Finlandia Vodka Cup. Catering dla gości imprezy przygotowało, podobnie jak w roku ubiegłym, Studio Kulinarne Roberta Sowy.
Zobacz więcejW czwartek, 8 grudnia 2011 roku, Robert Sowa uczestniczył w spotkaniu autorskim drugiej edycji zaangażowanej społecznie książki „gotuj z sercem”.
Zobacz więcejW piątek, 2 grudnia, Robert Sowa gościł w Radiowej Jedynce. Podczas audycji "Cztery Pory Roku" w rozmowie z Martą Kielczyk i Zygmuntem Chajzerem opowiedział słuchaczom o swojej nowej książce "Życie kocha jeść"…
Zobacz więcejW niedzielę, 11 grudnia, w Galerii Handlowej Focus Mall w Bydgoszczy odbyła się impreza kulinarna „Przygotuj Święta z Robertem Sową". Mistrz kulinarny zdradził uczestnikom tajniki przygotowania sześciu dań z łososiem norweskim LIMITO w roli głównej.
Zobacz więcejW sobotnie popołudnie, 10 grudnia w godzinach 12.00-13.30, Robert Sowa przygotował pokazy kulinarne w warszawskiej Galerii Rembielińskiej. Kulinarny show połączony z degustacją przygotowanych dań był jedną z atrakcji przygotowanych z okazji urodzin galerii.
Zobacz więcejW piątek, 2 grudnia, Robert Sowa uczestniczył w pracach jury Warszawskiego Turnieju Szkół Gastronomicznych „ Dania rybne w tradycji Świąt Bożego Narodzenia 2011”, który odbył się w Centrum Techniki Kulinarnej w Warszawie.
Zobacz więcej