W czwartek, 27 października, Robert Sowa uczestniczył w uroczystej promocji książki „Kobiety, które kochamy” Tadeusza Kijańskiego, która odbyła się w siedzibie Wydawnictwa Bellona. O podniebienia zaproszonych gości zadbało Studio Kulinarne Roberta Sowy we współpracy z T.Deker Patissier & Chocolatier.
Zobacz więcejW piątek, 18 listopada, Robert Sowa zasiadał w jury podczas Finału III edycji prestiżowego konkursu Zgotuj Sobie Sukces, organizowanego przez Makro Cash & Carry.
Zobacz więcejW czwartek, 17 listopada, Studio Kulinarne Roberta Sowy zadbało o podniebienia gości podczas uroczystej Konferencji Jubileuszowej z okazji 60-lecia Instytutu Matki i Dziecka, którą zorganizowano w Teatrze Polskim.
Zobacz więcejW czwartek, 17 listopada, Robert Sowa uczestniczył w obradach jury plebiscytu "Produkt na medal 2011. Pani Domu", które odbyły się w warszawskiej restauracji Lemongrass.
Zobacz więcejW środę, 5 października, Robert Sowa był gościem Polskiego Radia 24. Tematem audycji prowadzonej przez Jana Gocela była kuchnia polska oraz produkty regionalne, które cieszą się coraz większą popularnością.
Zobacz więcejW sobotę, 22 października, Robert Sowa uczestniczył w Slowfoodowym Śniadaniu zorganizowanym w warszawskiej restauracji Piąta Ćwiartka w Arkadach Kubickiego w ramach 3. Kuchnia + Food Film Fest. Śniadanie przygotowane zostało przez szefową kuchni Agatę Wojdę oraz restauratorów Agnieszkę Kręglicką i Piotra Petrykę – członków warszawskiego convivium Slow Food.
Zobacz więcejW piątek, 21 października, Robert Sowa uczestniczył w otwarciu sklepu i tapas baru ZŁoto Hiszpanii na warszawskiej Saskiej Kępie, na ul. Francuskiej 26. To wyjątkowe miejsce nawiązujące charakterem do hiszpańskich lokali, w którym można kupić mnóstwo specjalnie wyselekcjonowanych hiszpańskich produktów i win, ale również mile spędzić czas ze znajomymi, delektując się oferowanymi smakołykami. Super atmosfera i niepowtarzalne smaki to wizytówka tego miejsca.
Zobacz więcejW sobotę, 29 października, Roberta Sowa był gościem specjalnym programu „Zdrowie na talerzu” emitowanego przez TVP Info. Tematem programu była wieprzowina i jej spożycie w różnych krajach i kulturach.
Zobacz więcejW czwartek, 13 października, mistrzowie kulinarni: Robert Sowa, Jerzy Pasikowski, Konrad Birek, Krzysztof Baranowski i Kamil Antosik, przygotowali prezentację dla nauczycieli, gości i uczniów Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych im. Stanisława Staszica w Białobrzegach.
Zobacz więcej