WYDARZYŁO SIĘ…

Pokazy Roberta Sowy podczas Święta Karpia Milickiego

Pokazy Roberta Sowy podczas Święta Karpia Milickiego

W sobotę, 10 września, Robert Sowa wraz ze swoim kulinarnym teamem zawitał do Milicza, gdzie w ramach obchodów Święta Karpia Milickiego 2011 zorganizował pokazy kulinarne połączone z degustacją. Trwająca przez cały weekend impreza promująca karpia połączona była w tym roku z uroczystym otwarciem i promocją ścieżki rowerowej prowadzącej urokliwą trasą kolejki wąskotorowej.

Zobacz więcej
Letnia odsłona Akademii Kulinarnej iLunch

Letnia odsłona Akademii Kulinarnej iLunch

W środę, 24 sierpnia o godzinie 14.00, na terenie Wrocławskiego Parku Technologicznego odbyła się druga edycja warsztatów kulinarnych w ramach Akademii Kulinarnej iLunch. Przypomnijmy, że Akademia Kulinarna to cykl ekskluzywnych spotkań organizowanych dla właścicieli restauracji współpracujących z portalem internetowym iLunch.pl.

Zobacz więcej
VI Elbląskie Święto Chleba

VI Elbląskie Święto Chleba

W niedzielę, 4 września, Robert Sowa zaprezentował swoje kulinarne umiejętności na elbląskiej Starówce, podczas VI edycji Święta Chleba. Dla licznie przybyłej publiczności Robert przygotował 200 porcji dań degustacyjnych.

Zobacz więcej
META w Łodzi już otwarta!

META w Łodzi już otwarta!

W środę, 31 sierpnia, odbyło się uroczyste otwarcie nowego, klimatycznego miejsca na kulinarnej mapie Łodzi. Knajpka META na ul. Piotrkowskiej 84, podobnie jak trzy otwarte wcześniej lokale w Warszawie, Zakopanem i Toruniu, nawiązuje do czasów PRL-u. Podczas imprezy Robert Sowa ugościł wszystkich kultowymi przysmakami PRL-u, a o oprawę muzyczną zadbał Marek Sierocki.

Zobacz więcej
Kamień węgielny pod fabrykę "Limito" wmurowany!

Kamień węgielny pod fabrykę "Limito" wmurowany!

W czwartek, 18 sierpnia, Prezydent Grudziądza Robert Malinowski oraz Prezesi LIMITO Mirosław Orzoł i Tomasz Rytlewski uroczyście wmurowali kamień węgielny pod budowę Zakładu Przetwórstwa Ryb "Limito". W spotkaniu uczestniczyli również: Robert Sowa promujący produkty Limito, Prezes Mostostalu Jarosław Popiołek, Przewodniczący Rady Miejskiej Arkadiusz Goszka, Wiceprezydent Przemysław Ślusarski i Sekretarz Miasta Tomasz Szymański.

Zobacz więcej
Kolejny rok współpracy Roberta Sowy z LOT-em

Kolejny rok współpracy Roberta Sowy z LOT-em

W sierpniu 2011 roku Robert Sowa rozpoczął trzeci rok współpracy z Polskimi Liniami Lotniczymi LOT. W tym roku mistrz kulinarny po raz kolejny skomponował menu dla pasażerów klasy biznes, a także po raz pierwszy został autorem dań serwowanych w klasie ekonomicznej.

Zobacz więcej
Wielki finał 7. Małopolskiego Festiwalu Smaku

Wielki finał 7. Małopolskiego Festiwalu Smaku

Ostatni weekend sierpnia upłynął w Krakowie pod znakiem produktów i dań regionalnych. Na Placu Wolnica odbył się Wielki Finał siódmej edycji Małopolskiego Festiwalu Smaku. W wydarzeniu wzięli udział marszałek Marek Sowa i wicemarszałek Wojciech Kozak, a także znani polscy mistrzowie kulinarni z Robertem Sową i Karolem Okrasą na czele.

Zobacz więcej
Robert Sowa jurorem polskich eliminacji do konkursu Bocuse d’Or Europe 2012

Robert Sowa jurorem polskich eliminacji do konkursu Bocuse d’Or Europe 2012

W dniach 26-27 sierpnia w hali EXPO w Łodzi odbył się konkurs gastronomiczny "Selekcja Bocuse d’Or Poland". Robert Sowa był jednym z jurorów tego prestiżowego wydarzenia.

Zobacz więcej
„Smaczna Flądra” – relacja z II edycji imprezy

„Smaczna Flądra” – relacja z II edycji imprezy

W niedzielę, 14 sierpnia, Dźwirzynem po raz drugi tego lata zawładnął Festiwal „Smaczna Flądra”. Na terenie Gminnego Ośrodka Sportu i Rekreacji, w pobliżu amfiteatru od rana trwały kulinarne przygotowania do flądrowej uczty. Mimo, iż impreza rozpoczynała się o godzinie 14.00, unoszące się nad Dźwirzynem zapachy od rana przyciągały turystów na kulinarnego TIR-a Roberta Sowy. Nic straconego, wszystkich gości rzetelnie informowano i zapraszano na popołudniowe degustacje.

Zobacz więcej