W sobotę, 10 września, Robert Sowa wraz ze swoim kulinarnym teamem zawitał do Milicza, gdzie w ramach obchodów Święta Karpia Milickiego 2011 zorganizował pokazy kulinarne połączone z degustacją. Trwająca przez cały weekend impreza promująca karpia połączona była w tym roku z uroczystym otwarciem i promocją ścieżki rowerowej prowadzącej urokliwą trasą kolejki wąskotorowej.
Zobacz więcejW środę, 24 sierpnia o godzinie 14.00, na terenie Wrocławskiego Parku Technologicznego odbyła się druga edycja warsztatów kulinarnych w ramach Akademii Kulinarnej iLunch. Przypomnijmy, że Akademia Kulinarna to cykl ekskluzywnych spotkań organizowanych dla właścicieli restauracji współpracujących z portalem internetowym iLunch.pl.
Zobacz więcejW niedzielę, 4 września, Robert Sowa zaprezentował swoje kulinarne umiejętności na elbląskiej Starówce, podczas VI edycji Święta Chleba. Dla licznie przybyłej publiczności Robert przygotował 200 porcji dań degustacyjnych.
Zobacz więcejW środę, 31 sierpnia, odbyło się uroczyste otwarcie nowego, klimatycznego miejsca na kulinarnej mapie Łodzi. Knajpka META na ul. Piotrkowskiej 84, podobnie jak trzy otwarte wcześniej lokale w Warszawie, Zakopanem i Toruniu, nawiązuje do czasów PRL-u. Podczas imprezy Robert Sowa ugościł wszystkich kultowymi przysmakami PRL-u, a o oprawę muzyczną zadbał Marek Sierocki.
Zobacz więcejW czwartek, 18 sierpnia, Prezydent Grudziądza Robert Malinowski oraz Prezesi LIMITO Mirosław Orzoł i Tomasz Rytlewski uroczyście wmurowali kamień węgielny pod budowę Zakładu Przetwórstwa Ryb "Limito". W spotkaniu uczestniczyli również: Robert Sowa promujący produkty Limito, Prezes Mostostalu Jarosław Popiołek, Przewodniczący Rady Miejskiej Arkadiusz Goszka, Wiceprezydent Przemysław Ślusarski i Sekretarz Miasta Tomasz Szymański.
Zobacz więcejW sierpniu 2011 roku Robert Sowa rozpoczął trzeci rok współpracy z Polskimi Liniami Lotniczymi LOT. W tym roku mistrz kulinarny po raz kolejny skomponował menu dla pasażerów klasy biznes, a także po raz pierwszy został autorem dań serwowanych w klasie ekonomicznej.
Zobacz więcejOstatni weekend sierpnia upłynął w Krakowie pod znakiem produktów i dań regionalnych. Na Placu Wolnica odbył się Wielki Finał siódmej edycji Małopolskiego Festiwalu Smaku. W wydarzeniu wzięli udział marszałek Marek Sowa i wicemarszałek Wojciech Kozak, a także znani polscy mistrzowie kulinarni z Robertem Sową i Karolem Okrasą na czele.
Zobacz więcejW dniach 26-27 sierpnia w hali EXPO w Łodzi odbył się konkurs gastronomiczny "Selekcja Bocuse d’Or Poland". Robert Sowa był jednym z jurorów tego prestiżowego wydarzenia.
Zobacz więcejW niedzielę, 14 sierpnia, Dźwirzynem po raz drugi tego lata zawładnął Festiwal „Smaczna Flądra”. Na terenie Gminnego Ośrodka Sportu i Rekreacji, w pobliżu amfiteatru od rana trwały kulinarne przygotowania do flądrowej uczty. Mimo, iż impreza rozpoczynała się o godzinie 14.00, unoszące się nad Dźwirzynem zapachy od rana przyciągały turystów na kulinarnego TIR-a Roberta Sowy. Nic straconego, wszystkich gości rzetelnie informowano i zapraszano na popołudniowe degustacje.
Zobacz więcej