W sobotę, 13 sierpnia, odbyła się kolejna – dziewiąta już, impreza plenerowa tegorocznego „Lata z Radiem”. Kulinarna ekipa Roberta Sowy serwowała tysiące dań na bazie kurczaka i orzeźwiające owocowe koktajle na bazie jogurtu. Było mnóstwo atrakcji dla dzieci, no i oczywiście mega dawka muzycznych emocji w wykonaniu zespołów Chemia i Zakopower oraz Stachursky’ego. Oj działo się, działo!
Zobacz więcejW sobotę, 23 lipca, w Stegnie na placu przy ul. Jagiełły odbyła się szósta w tym roku impreza plenerowa "Lata z Radiem". Organizatorzy jak zawsze stanęli na wysokości zadania, przygotowując wiele muzycznych atrakcji (Medley, Zakopower i Stachursky), specjalny program dla dzieci oraz oczywiście tysiące mistrzowskich dań, które serwowała ekipa kulinarna Roberta Sowy.
Zobacz więcejW sobotę, 16 lipca, odbyła się kolejna impreza plenerowa tegorocznej trasy „Lata z Radiem”. Tym razem ekipa zawitała do Świnoujścia – nadmorskiej krainy 44 wysp. Program dla dzieci, muzyczna uczta, konkursy z nagrodami, akcje prozdrowotne, terenowe studio Polskiego Radia, no i oczywiście kulinaria Roberta Sowy – to znak rozpoznawczy „Lata z Radiem 2011”.
Zobacz więcejW sobotę, 25 czerwca, na płockiej plaży nad Wisłą przy ul. Rybaki odbyła się druga w tym roku impreza plenerowa Lata z Radiem. Organizatorzy jak zawsze stanęli na wysokości zadania, przygotowując wiele muzycznych atrakcji (IRA, Formacja Nieżywych Schabuff i Zakopower), specjalny program dla dzieci oraz oczywiście tysiące mistrzowskich dań, które serwowała ekipa Roberta Sowy.
Zobacz więcejW sobotę, 18 czerwca 2011 roku, ruszyła trasa koncertowa „Lata z Radiem”. Pierwsza impreza odbyła się w Wielkopolsce – w Wągrowcu. Ciekawe stoiska, konkursy z nagrodami, akcje prozdrowotne, terenowe studio Polskiego Radia, kulinaria Roberta Sowy, program dla dzieci oraz spora dawka dobrej polskiej muzyki – tak wyglądał pierwszy koncert „Lata z Radiem 2011”.
Zobacz więcejW środę, 29 czerwca, Robert Sowa był gościem programu "Pytanie na śniadanie" w TVP2. Tematem rozmowy była popularność zawodu kucharza.
Zobacz więcejW dniach 29-30 czerwca, Robert Sowa przebywał na Półwyspie Helskim. Niby prywatnie, ale nie do końca… Robert oczywiście nie potrafił stronić od kulinariów i podczas pobytu skusił się na pieczone i wędzone ryby.
Zobacz więcejW środę, 15 czerwca, Robert Sowa i Konrad Birek poprowadzili pokazy kulinarne podczas konferencji prasowej „Co Ty wiesz o grillowaniu” zorganizowanej przez firmę Severin w ogrodzie warszawskiej restauracji Boathouse.
Zobacz więcejW sobotę, 18 czerwca, Robert Sowa wystąpił w programie Radio ZET od kuchni, prezentując słuchaczom przepis na grillowane medaliony z łososia w bekonie na gałązkach rozmarynu.
Zobacz więcej