W kolejną sobotę wakacji, 9 lipca, ekipa „Lata z Radiem” odwiedziła Krynicę Morską – pięknie usytuowaną na Mierzei Wiślanej miejscowość, otoczoną od północy Morzem Bałtyckim, a od południa wodami Zalewu Wiślanego.
Zobacz więcejW czwartek, 9 czerwca, na Stadionie Legii Warszawa odbył się mecz towarzyski Polska-Francja. Dla tysięcy kibiców było to futbolowe szaleństwo, a dla Roberta Sowy – kulinarna rozgrywka. Jego Studio Kulinarne przygotowało catering dla stref Gold i Silver oraz dla gości VIP zasiadających w Lożach Biznesowych – łącznie prawie 1800 osób.
Zobacz więcejZapraszamy do obejrzenia piątej odsłony drugiej serii wideo bloga Roberta Sowy. Tym razem mistrz kulinarny pomoże lekko i wiosennie zaskoczyć Mamy z okazji ich święta. Dzień Matki wywodzi się już ze starożytnej Grecji, gdzie czczono wiosenne święto Matki Natury, podczas którego składano hołd Rei, żonie Kronosa, która była matką wszechświata i wszystkich bóstw.
Zobacz więcejW czwartek, 16 czerwca, Robert Sowa wraz zw swoim kulinarnym teamem poprowadził warsztaty kulinarne w Hotelu Monopol we Wrocławiu. Piękne miasto i uroczy hotel…
Zobacz więcejOd 18 czerwca do 3 września br. zapraszamy na 12 imprez plenerowych „Lata z Radiem” i kulinarny TIR Roberta Sowy.
Zobacz więcejW sobotę, 11 czerwca, w warszawskim klubie SPACE swoje 40. urodziny świętował były piłkarz, reprezentant Polski – Tomasz Iwan. Robert Sowa, jako wieloletni przyjaciel Tomka uczestniczył oczywiście w imprezie zorganizowanej pod hasłem "My sweet 40", a jego Studio Kulinarne przygotowało wyśmienity catering.
Zobacz więcejW środę, 8 czerwca, w samo południe w siedzibie Polskiego Radia odbyła się konferencja prasowa, podczas której zaprezentowano szczegóły jubileuszowego – 40. sezonu "Lata z Radiem". W tym roku organizatorzy postanowili nie czekać na początek kalendarzowego lata i startują wcześniej niż zwykle.
Zobacz więcejJak powinna Waszym zdaniem wyglądać okładka książki "Gotuj z sercem", gdyby umieścić na niej postać Pajacyka Polskiej Akcji Humanitarnej? Zadecydujcie sami. Weźcie udział w konkursie – PAJACYK KULINARNIE!
Zobacz więcejRuszył konkurs dla szkół podstawowych i gimnazjalnych z całej Polski ZDROWE NIE ZNACZY NUDNE na przepis kulinarny do książki „Gotuj z sercem” realizowanej na rzecz Programu Pajacyk. Jego celem jest promocja zdrowego odżywiania poprzez zachęcenie młodzieży do opracowania własnego przepisu kulinarnego opartego o zdrowe i pełnowartościowe produkty. W jury konkursu m.in. Janina Ochojska, Marta Gessler, Robert Sowa.
Zobacz więcej