WYDARZYŁO SIĘ…

Robert Sowa w programie Dobrenocki

Robert Sowa w programie Dobrenocki

W piątkowy wieczór, 27 maja, Robert Sowa był gościem Ewy Pacuły w programie Dobrenocki nadawanym przez Polsat Cafe. Rozmówczynią Roberta była aktorka Małgorzata Pieczyńska, a tematem… gra wstępna.

Zobacz więcej
Promocja albumu „Norwegia. Norway”

Promocja albumu „Norwegia. Norway”

W środę, 18 maja, w warszawskim Empiku Junior odbyło się spotkanie autorskie z okazji wydania dwujęzycznego albumu „Norwegia. Norway” autorstwa Elżbiety Dzikowskiej, Izabeli Staniszewski i Aleksandry Buczkowskiej. Robert Sowa, od lat zafascynowany Norwegią oraz tamtejszymi rybami i owocami morza uczestniczył w spotkaniu, a następnie przygotował dla zaproszonych gości skandynawski poczęstunek.

Zobacz więcej
Ryby i owoce morza w DD TVN

Ryby i owoce morza w DD TVN

W niedzielę, 22 maja, w Dzień Dobry TVN firma Limito zaprezentowała kolejny kącik kulinarny z udziałem Roberta Sowy i Grzegorza Łapanowskiego. Niegdyś Robert Sowa z Marcinem Budynkiem i Ś.P. Maciejem Kuroniem ustanowili Rekord Guinnessa w kategorii największa grillowana ryba. W DD TVN panowie nie zamierzali pobijać rekordu dot. wielkości ryb, ale na pewno udało im się przygotować dania, które mogłyby walczyć w kategorii smak.

Zobacz więcej
„Super grill” – książeczka z przepisami Roberta Sowy

„Super grill” – książeczka z przepisami Roberta Sowy

We wtorek, 24 maja, wraz z Super Expressem ukazała się książeczka "Super Grill", zawierająca 160 tradycyjnych i nowoczesnych przepisów na dania z grilla, w tym propozycje Roberta Sowy.

Zobacz więcej
Robert Sowa w Radiu ZET

Robert Sowa w Radiu ZET

W sobotę, 28 maja, Robert Sowa wystąpił w programie Radio ZET od kuchni, prezentując słuchaczom przepis na słodko-kwaśne curry z krewetek.

Zobacz więcej
Szkolenie w Zespole Szkół Spożywczo-Gastronomicznych w Warszawie

Szkolenie w Zespole Szkół Spożywczo-Gastronomicznych w Warszawie

W czwartek, 26 maja, Robert Sowa wraz z Konradem Birkiem i Krzysztofem Baranowskim poprowadził szkolenie dla nauczycieli i uczniów Zespołu Szkół Spożywczo-Gastronomicznych na ul. Komorskiej w Warszawie. Tematem prezentacji były ryby i owoce morza, ich wykorzystanie w kuchni, najnowsze trendy ich przygotowywania i serwowania oraz, co najważniejsze, aspekty zdrowotne związane z ich spożywaniem.

Zobacz więcej
Rybne grillowanie w Wielkopolsce

Rybne grillowanie w Wielkopolsce

W sobotę, 14 maja br., Robert Sowa wyruszył na podbój Wielkopolski. Nad Jeziorem Licheńskim grupa wędkarzy od rana uczestniczyła w połowach, aby późnym popołudniem wraz z Robertem i jego kulinarnym teamem urządzić wspólne grillowanie i przygotować wielką kulinarną ucztę.

Zobacz więcej
Przygotowania do II edycji książki „Gotuj z sercem”

Przygotowania do II edycji książki „Gotuj z sercem”

Robert Sowa (ambasador akcji „Pajacyk”) wraz z Fundacją Klubu Szefów Kuchni już po raz drugi zaangażował się w wydanie książki „Gotuj z sercem”, z której dochód w całości przeznaczony zostanie na dożywianie dzieci. Z miesięcznej sprzedaży pierwszej edycji książki udało się ufundować 15.695 ciepłych posiłków.

Zobacz więcej
Przygotowania do II edycji książki "Gotuj z sercem"

Przygotowania do II edycji książki "Gotuj z sercem"

W piątek, 8 kwietnia, w Restauracji Quchnia Artystyczna odbyło się spotkanie poświęcone II edycji książki „Gotuj z sercem”, z której dochód w całości przeznaczony jest na dożywianie dzieci. Na spotkaniu nie mogło zabraknąć Roberta Sowy – ambasadora akcji „Pajacyk” organizowanej przez Polską Akcję Humanitarną.

Zobacz więcej