W sobotni poranek, 7 maja, Katarzyna Dowbor wraz z kamerą programu "Ogrodowa Dowborowa" emitowanego w Telewizyjnej Dwójce, zagościła w ogrodzie Roberta Sowy.
Zobacz więcejW sobotę, 7 maja, Robert Sowa wystąpił w programie Radio ZET od kuchni, prezentując słuchaczom przepis na pieczonego łososia norweskiego ze szpinakiem i suszonymi pomidorami.
Zobacz więcejZapraszamy do obejrzenia kolejnej odsłony drugiej serii wideo bloga Roberta Sowy. Maj rozpoczyna sezon grillowy, dlatego Robert „grilluje”… na patelni. Odsłoni przed nami sekret smaku polędwicy wołowej z serem pleśniowym, sosem jogurtowym i awokado.
Zobacz więcejW sobotę, 30 kwietnia, nad brzegiem uroczego mazurskiego jeziora Bocznego już po raz 11 odbyła się Rydzewska Majówka. Impreza organizowana w Gospodzie pod Czarnym Łabędziem przyciągnęła miłośników regionalnej kuchni, rękodzieła artystycznego i dobrej zabawy.
Zobacz więcejW środę, 4 maja, w porannym programie TVP 2 "Pytanie na śniadanie" wyemitowano reportaż z udziałem Roberta Sowy, w którym polscy mistrzowie kulinarni wypowiadali się na temat dań, których nie zamawiają w restauracjach.
Zobacz więcejWielkanoc za pasem, a to przecież, obok uniesień duchowych, święto kulinarne. Robert Sowa proponuje danie, które pamięta jeszcze z rodzinnego domu – coś co pięknie pachnie, jeszcze lepiej smakuje i jednocześnie jest fantastyczną dekoracją stołu wielkanocnego – pieczoną szynkę wielkanocną.
Zobacz więcejW piątek, 15 kwietnia, Robert Sowa wystąpił w reportażu dotyczącym jakości jajek, emitowanym podczas wieczornych Wiadomości w TVP1.
Zobacz więcejW sobotę, 16 kwietnia, Robert Sowa wystąpił w reportażu Macieja Dowbora przygotowanym z imprezy Joy Trendy oraz 5.urodzin tegoż magazynu, które odbyły się 12 kwietnia.
Zobacz więcejW niedzielę, 24 kwietnia, Robert Sowa wystąpił w Superstacji w Informacjach Dnia. Tematem reportażu przygotowanego przez Jana Piotrowskiego było wyrzucanie żywności. Do takich działań przyznaje się co 3 Polak, w efekcie czego każdego roku do śmietników trafia ok. 4 ton jedzenia.
Zobacz więcej