W piątek, 22 kwietnia, Robert Sowa był gościem Superstacji w programie Dzień Dobry Polsko. Tematem rozmowy było rozwianie wątpliwości widzów dotyczących różnic między żurkiem a barszczem białym.
Zobacz więcejW piątek, 22 kwietnia, Robert Sowa był gościem Marzeny Chełminiak, Marka Starybrata i Marcina Sońty w programie "Dzień Dobry Bardzo" w Radiu ZET. Tematem rozmowy był koszyczek wielkanocny i produkty, które powinny się w nim znaleźć.
Zobacz więcejW sobotę, 16 kwietnia, w Dzień Dobry TVN firma Limito zaprezentowała kolejny kącik kulinarny z udziałem Grzegorza Łapanowskiego i jego gościa – Roberta Sowy. W programie przygotowane zostały trzy propozycje przysmaków z łososia norweskiego oraz niespodzianki – wariacje na temat ryb i owoców morza w cieście francuskim.
Zobacz więcejW piątek, 29 kwietnia, Robert Sowa był gościem TVN 24. Tematem dnia był oczywiście ślub księcia Williama i Kate Middleton. Przed rozpoczęciem transmisji z uroczystości, w studio rozmawiano m.in. o menu, które będzie serwowane po uroczystości zaślubin.
Zobacz więcejWe wtorek, 26 kwietnia, Robert Sowa był gościem Marty Kielczyk i Romana Czejarka w programie „Cztery Pory Roku” nadawanym przez Program 1 Polskiego Radia. Tematem rozmowy były sposoby wykorzystania jedzenia, które pozostało nam po świętach wielkanocnych.
Zobacz więcejW drugi dzień świąt, 25 kwietnia, Robert Sowa radził słuchaczom Radia ZET, w jaki sposób spożywać wielkanocne przysmaki, aby nie odczuć dolegliwości związanych z przejedzeniem.
Zobacz więcejW sobotę, 16 kwietnia, poznaliśmy laureatów prestiżowych nagród Podlaska Marka Roku 2010 w kategoriach Smak, Miejsce, Przedsięwzięcie oraz Produkt Roku 2010. W gmachu Opery i Filharmonii Podlaskiej odbyło się uroczyste podsumowanie siódmej edycji konkursu.
Zobacz więcejZapraszamy do obejrzenia kolejnego odcinka drugiej serii kulinarnego wideo bloga. Z okazji Dnia Czekolady Robert Sowa przygotował dla Państwa wyśmienitą ucztę – przyprawiony na sposób Indian z Ameryki Południowej napój czekoladowy oraz ciekawą i inspirującą marynowaną polędwicę wołową podaną na aromatycznych gruszkach z cynamonem i sosem czekoladowym. Przedłużmy sobie zatem ten Dzień Czekoladowej Przyjemności, przygotowując coś specjalnego i wyjątkowego na tę okazję.
Zobacz więcejW środę 13 kwietnia w hotelu Courtyard by Marriott Warsaw Airport odbyła się impreza „Wiosenny Mix Smaku i Urody”, zorganizowana dla członków mariotowskiego programu lojalnościowego Preference Plus. Kubki smakowe gości dopieścił Robert Sowa, przy okazji pokazując zebranym kilka sztuczek kulinarnych.
Zobacz więcej