WYDARZYŁO SIĘ…

O żurku i białym barszczu w Superstacji

O żurku i białym barszczu w Superstacji

W piątek, 22 kwietnia, Robert Sowa był gościem Superstacji w programie Dzień Dobry Polsko. Tematem rozmowy było rozwianie wątpliwości widzów dotyczących różnic między żurkiem a barszczem białym.

Zobacz więcej
Robert Sowa o koszyczku wielkanocnym w Radiu ZET

Robert Sowa o koszyczku wielkanocnym w Radiu ZET

W piątek, 22 kwietnia, Robert Sowa był gościem Marzeny Chełminiak, Marka Starybrata i Marcina Sońty w programie "Dzień Dobry Bardzo" w Radiu ZET. Tematem rozmowy był koszyczek wielkanocny i produkty, które powinny się w nim znaleźć.

Zobacz więcej
Robert Sowa i Limito w DD TVN

Robert Sowa i Limito w DD TVN

W sobotę, 16 kwietnia, w Dzień Dobry TVN firma Limito zaprezentowała kolejny kącik kulinarny z udziałem Grzegorza Łapanowskiego i jego gościa – Roberta Sowy. W programie przygotowane zostały trzy propozycje przysmaków z łososia norweskiego oraz niespodzianki – wariacje na temat ryb i owoców morza w cieście francuskim.

Zobacz więcej
O menu weselnym księcia Williama i Kate Middleton w TVN 24

O menu weselnym księcia Williama i Kate Middleton w TVN 24

W piątek, 29 kwietnia, Robert Sowa był gościem TVN 24. Tematem dnia był oczywiście ślub księcia Williama i Kate Middleton. Przed rozpoczęciem transmisji z uroczystości, w studio rozmawiano m.in. o menu, które będzie serwowane po uroczystości zaślubin.

Zobacz więcej
O świątecznych pozostałościach w Radiowej Jedynce

O świątecznych pozostałościach w Radiowej Jedynce

We wtorek, 26 kwietnia, Robert Sowa był gościem Marty Kielczyk i Romana Czejarka w programie „Cztery Pory Roku” nadawanym przez Program 1 Polskiego Radia. Tematem rozmowy były sposoby wykorzystania jedzenia, które pozostało nam po świętach wielkanocnych.

Zobacz więcej
Robert Sowa o świątecznym jedzeniu w Radiu ZET

Robert Sowa o świątecznym jedzeniu w Radiu ZET

W drugi dzień świąt, 25 kwietnia, Robert Sowa radził słuchaczom Radia ZET, w jaki sposób spożywać wielkanocne przysmaki, aby nie odczuć dolegliwości związanych z przejedzeniem.

Zobacz więcej
Podlaskie Marki Roku 2010 przyznane!

Podlaskie Marki Roku 2010 przyznane!

W sobotę, 16 kwietnia, poznaliśmy laureatów prestiżowych nagród Podlaska Marka Roku 2010 w kategoriach Smak, Miejsce, Przedsięwzięcie oraz Produkt Roku 2010. W gmachu Opery i Filharmonii Podlaskiej odbyło się uroczyste podsumowanie siódmej edycji konkursu.

Zobacz więcej
Kolejny odcinek wideo bloga już w sieci!

Kolejny odcinek wideo bloga już w sieci!

Zapraszamy do obejrzenia kolejnego odcinka drugiej serii kulinarnego wideo bloga. Z okazji Dnia Czekolady Robert Sowa przygotował dla Państwa wyśmienitą ucztę – przyprawiony na sposób Indian z Ameryki Południowej napój czekoladowy oraz ciekawą i inspirującą marynowaną polędwicę wołową podaną na aromatycznych gruszkach z cynamonem i sosem czekoladowym. Przedłużmy sobie zatem ten Dzień Czekoladowej Przyjemności, przygotowując coś specjalnego i wyjątkowego na tę okazję.

Zobacz więcej
Wiosenna impreza w Courtyard by Marriott

Wiosenna impreza w Courtyard by Marriott

W środę 13 kwietnia w hotelu Courtyard by Marriott Warsaw Airport odbyła się impreza „Wiosenny Mix Smaku i Urody”, zorganizowana dla członków mariotowskiego programu lojalnościowego Preference Plus. Kubki smakowe gości dopieścił Robert Sowa, przy okazji pokazując zebranym kilka sztuczek kulinarnych.

Zobacz więcej