Oto przepis na pyszny, super zdrowy posiłek – krewetki, z komosą ryżową (quinoa), szpinakiem i dodatkiem pikantnej kiełbasy chorizo. Dodatek słodkiej papryki wędzonej dodaje daniu głębszy smak i niesamowity aromat. Koniecznie wypróbujcie ten przepis! Przepis oraz szczegóły na https://www.doradcasmaku.pl/przepis-doradca-smaku-xii-krewetki-z-chorizo-i-komosa-odc-1-411548
Zobacz więcej2 marca wystartował dwunasty sezon programu „Doradca Smaku”. Emisja nowych odcinków jak zwykle na antenie TVN codziennie od poniedziałku do czwartku o godz. 20.10 oraz od wtorku do piątku o 7.50. Zapraszamy do oglądania kulinarnych propozycji Roberta Sowy. W tej edycji nastapi kontynuacja przepisów i kulinarnych inspiracji z różnych stron świata, pojawia się inspiracje kuchniami […]
Zobacz więcej25 i 26 stycznia 2020 r. w Pałacu Kultury i Nauki w Warszawie odbył się festiwal „Jedz Pij Warszawo” – największe w Polsce wydarzenie dedykowane szeroko rozumianej kulturze konsumpcji i biesiadowania. To jednocześnie reaktywacja legendarnej „Wystawy Kucharskiej” z 1902 roku, kiedy to Warszawa stała się jednym z pierwszych miejsc apoteozy i świętowania sztuki kulinarnej w […]
Zobacz więcejWesołych, rodzinnych i przede wszystkim smacznych świąt oraz wszystkiego dobrego w Nowym Roku!
Zobacz więcejTuż przed świętami w restauracji Fork odbyło się spotkanie wigilijne telewizji Polsat Sport i sportowych przyjaciół stacji. Przy smacznych potrawach przygotowanych przez ekipę restauracyjną pracownicy i znajomi spędzili miły wieczór, a Robert jako gospodarz wspominał swoje kulinarno-sportowe przygody.
Zobacz więcej29 listopada w Hotelu Mariott odbyły się 9 urodziny magazynu Food&Friends połączone z kolacją przygotowana przez dwóch szefów kuchni. Gwiazdami wieczoru byli Anatoly Kazakov z Restauracji Selfie, Andrea Camastra z Senses Restaurant oraz w roli gospodarza szef warszawskiego hotelu Mariott- Paweł Kałuski. Wieczór poprowadził Tomasz Kammel. Nie zabrakło ciekawych rozmów, spotkań branżowych i wesołych selfie […]
Zobacz więcej25 listopada w hali Expo odbyła się gala słynnego Żółtego Przewodnika. W wydarzeniu pod honorowym patronatem Województwa Mazowieckiego, Warszawskiej Organizacji Turystycznej oraz Miasta Warszawa, wzięło udział 800 gości, w tym ponad 450 szefów kuchni z całej Polski. Podczas Gali nastąpiło wręczenie nagród dla szefów kuchni, którzy swoją pracą, osiągnięciami i doświadczeniem promują polską gastronomię w […]
Zobacz więcej26.11 odbył się konkurs „Jak wygladała by gastronomia, gdyby Da Vinci był kucharzem?” Konkurs skierowany do uczniów klas o profilu gastronomicznym województwa Świętokrzyskiego i odbył się w Zespole Szkół Przemysłu Spożywczego w Kielcach. Głównym tematem był filet z łososia i kiszona kapusta. W jury zasiedli MISTRZOWIE KUCHNI : Robert Sowa – przewodniczący jury, Teo Vafidis, […]
Zobacz więcejCoroczna wielka gala dwutygodnika „Gala” to prestiżowe wydarzenie, którego partnerem po raz kolejny była N31 restaurant by Robert Sowa. Aktorzy, muzycy, dziennikarze, osobowości świata kultury i sztuki, piękna oprawa w auli Ufficio Primo, mini recital Borysa Szyca z orkiestrą Grzecha Piotrowskiego – to był niesamowity wieczór! Specjalne autorskie menu Roberta przygotowane na after party jak […]
Zobacz więcej