W sobotę, 23 kwietnia, Robert był gościem Katarzyny Dowbor w programie "Alchemia Zdrowia i Urody" emitowanym przez TVP Warszawa.
Zobacz więcejW Wielki Tydzień Robert Sowa był codziennym gościem audycji „Kuchnia z jajem” nadawanych przez Radio Złote Przeboje, podczas których opowiadał słuchaczom, bez czego nie wyobraża sobie Świąt Wielkanocnych.
Zobacz więcejW sobotę, 12 marca, jury akceptujące w składzie: Robert Sowa, Konrad Birek i Katarzyna Michalak, wyłoniło finalistów III Konkursu Sztuli Kulinarnej Roberta Sowy "Kulinarny Talent 2011".
Zobacz więcejW sobotę, 16 kwietnia, Robert Sowa wystąpił w programie Radio ZET od kuchni, prezentując słuchaczom przepis na aromatyczny comber jagnięcy z grillowanymi warzywami.
Zobacz więcejWe wtorek, 22 marca, Robert Sowa uczestniczył w spotkaniu zorganizowanym przez firmę Nespresso, podczas którego przedstawiciele Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi oraz szefowie kuchni najlepszych polskich restauracji rozmawiali o możliwościach wykorzystania produktu lokalnego w polskich restauracjach.
Zobacz więcejW sobotę, 26 marca, w porannym programie "Dzień Dobry Polsko" emitowanym na antenie Superstacji ukazały się dwie relacje z konkursu Roberta Sowy „Kulinarny Talent 2011”.
Zobacz więcejW czwartek, 10 marca, Robert Sowa odpowiedział na pytanie zadane przez Janusza Weissa z Radia ZET w ramach audycji „Wszystkie pytania świata”. Chodziło o wyjaśnienie słuchaczom różnicy między warzywami a jarzynami.
Zobacz więcej16 marca br. Robert Sowa wypowiadał się TVP Białystok na temat podlaskich przysmaków. Będąc jurorem kategorii Smak w konkursie Podlaska Marka Roku, mistrz kulinarny spróbował aż 41 regionalnych smakołyków Podlasia.
Zobacz więcejW czwartek, 24 marca br., tuż po zakończeniu III edycji konkursu Roberta Sowy „Kulinarny Talent 2011”, relacja z tego wydarzenia pojawiła się w „Informacjach dnia” nadawanych przez Superstację.
Zobacz więcej