W środę, 16 marca 2011 roku, Lech Pilarski z Polskiego Radia Białystok rozmawiał z Robertem Sową podczas prezentacji pretendentów do nagrody Podlaskiej Marki Roku.
Zobacz więcejW poniedziałek, 21 marca br., Robert Sowa był gościem Gali Gentlemana, która odbyła się w Hotelu Jan III Sobieski. Podczas imprezy już po raz czternasty, magazyn wyłonił najbardziej eleganckiego spośród panów w minionym roku, przyznając tytuł i statuetkę – Gentleman Roku 2010.
Zobacz więcejWe wtorek 22 marca Fundacja Klubu Szefów Kuchni zaprosiła media i firmy branży gastronomicznej na pierwszą w swej historii konferencję prasową. Przedstawiciele Fundacji nie tylko podzielili się z gośćmi planami na nadchodzące miesiące, ale też ujawnili ideę, która patronować będzie ich działaniom w tym roku. 2011 przez Fundację Klubu Szefów Kuchni ogłoszony został ROKIEM PRODUKTU LOKALNEGO.
Zobacz więcejWystartowała kampania reklamowa produktów Limito Seafood Delicatess z łososia norweskiego. Twarzą akcji obejmującej telewizję, prasę, internet i outdoor – jest Robert Sowa.
Zobacz więcejZapraszamy do obejrzenia pierwszego odcinka drugiej serii wideo bloga Roberta Sowy. Odświeżona odsłona, a wraz z nią – nowe smaki. Tym razem główną rolę odgrywa marchewka, ponieważ w przyszłym tygodniu (5 kwietnia) świętować będziemy Dzień Marchewki. Jako że ćwiczenie czyni Mistrza, przygotujemy się do tego święta, by smacznie je świętować. A jest co świętować – marchew pochodzi z Chin, hoduje się ją już od kilku tysięcy lat – tak więc dobrze się trzyma 🙂 Obecnie stosowana jest m.in. jako dodatek do zup i sałatek.
Zobacz więcejW niedzielę, 27 marca br., Robert Sowa po raz pierwszy wystąpił w kąciku kulinarnym Limito w Dzień Dobry TVN. Były to kuchenne szaleństwa pod znakiem ryby.
Zobacz więcejW dniach 4-9 kwietnia br. w salonie Mercedes Benz Warszawa przy ul. Daimlera 1 odbyła się prezentacja nowego modelu Mercedesa klasy C. Jako jeden z partnerów, Studio Kulinarne Roberta Sowy przygotowało dla gości salonu mnóstwo kulinarnych atrakcji i pokazów kuchni z różnych stron świata.
Zobacz więcejW czwartek, 24 marca br., w Centrum Targowo-Kongresowym MT Polska w Warszawie, podczas jubileuszowych XV Międzynarodowych Targów Gastronomicznych EuroGastro 2011, odbyła się III edycja konkursu Roberta Sowy „Kulinarny Talent 2011”. „Kulinarny Talent” to prestiżowy konkurs, który pozwala odkryć wybitne zdolności wśród młodych i zdolnych kucharzy. Dzięki przyjętej formule uczestnicy mogą zaskoczyć finezją pomysłowością, bo wyznacznikami […]
Zobacz więcejW poniedziałek, 28 marca, Robert Sowa był gościem Karoliny Rożej i Zygmunta Chajzera w audycji „Cztery Pory Roku” nadawanej przez Program Pierwszy Polskiego Radia. Ze względu na rozpoczynającą się wiosnę tematem rozmowy było grillowanie, a raczej porady, w jaki sposób się do niego przygotować po jesienno-zimowej przerwie.
Zobacz więcej