W środę, 23 marca, dzień po słynnych, a może nawet kultowych zakupach Jarosława Kaczyńskiego, prowadzący program ”Dzień Dobry Bardzo” Marek Starybrat poprosił Roberta Sowę o skomponowanie dania przygotowanego na bazie produktów zakupionych przez Pana Kaczyńskiego.
Zobacz więcejW niedzielnym kąciku kulinarnym, 20 marca, Robert Sowa przygotowywał dania ze znanym polskim bramkarzem – Radosławem Majdanem.
Zobacz więcejW środę, 9 marca, na antenie Radia ESKA nadano relację reporterki Basi Klaman z Dnia Polskiego w Berlinie. W przeddzień otwarcia targów turystycznych ITB 2011, w działaniach promujących Polskę, tj. konferencji, uroczystości otwarcia i bankiecie, uczestniczyło ponad 4000 osób.
Zobacz więcejWe wtorek, 8 marca 2011, Robert Sowa opowiedział widzom TVP Biznes o polskich smakach, które królowały w Berlinie na uroczystej Gali Otwarcia targów ITB 2011.
Zobacz więcejW siódmym odcinku wideo bloga, Robert Sowa serwuje oryginalną potrawę na specjalne okazje: Pieczoną jagnięcinę z aromatycznymi borowikami i smażonymi ziemniakami. Głównym bohaterem odcinka jest powszechnie lubiany i codziennie spożywany w tysiącach polskich domów… ziemniak, który Robert Sowa przyrządzi w naprawdę wyjątkowy sposób. Sami zobaczcie!
Zobacz więcejW czwartek, 10 marca, Robert Sowa opowiadał słuchaczom Radia Kolor o smakach charakterystycznych dla różnych zakątków świata, które cieszą się w Polsce dużą popularnością.
Zobacz więcejW niedzielę, 13 marca, Robert Sowa poprowadził kolejny kącik kulinarny w Dzień Dobry TVN. Jego gościem była aktorka Sylwia Gliwa.
Zobacz więcejCzy święto kobiet może mieć coś wspólnego z pasją do motoryzacji? Okazuje się, że tak, o czym przekonać się mogły klientki Mercedes-Benz Warszawa podczas uroczystego wieczoru kobiet, który odbył się 8 marca w salonie przy ulicy Gottlieba Daimlera 1.
Zobacz więcejWe wtorek, 8 marca br. o godz. 11.00, Polska rozpoczęła na konferencji prasowej swój podbój największych targów turystycznych ITB Berlin 2011. Całodzienna prezentacja Polski, jako kraju partnerskiego, zakończyła się bankietem dla 4000 osób przygotowanym przez Roberta Sowę i jego Studio Kulinarne we współpracy z berlińską firmą Capital Catering.
Zobacz więcej