21 listopada odbyły się polskie eliminacje najważniejszego konkursu kulinarnego na świecie czyli Bocuse d’Or, w którym wystąpiła czołowa szóstka polskich szefów kuchni: szef Ernest Jagodziński szef Jakub Kasprzak szef Michał Stężalski szef Łukasz Budzik szef Mateusz Suliga szef Krzysztof Nawrocki Starcie Kulinarnych Gigantów odbyło się podczas Międzynarodowych Targów wyposażenia restauracji i hoteli w Krakowie. Wśród […]
Zobacz więcejCoraz bliżej święta…Zatem nadszedł czas na coroczną kampanię prasową marki Prymat z Robertem Sową, która przybliży kulinarną odsłonę Bożego Narodzenia. Mistrz kuchni podpowie, jak przygotować świąteczne dania i odpowiednio je przyprawić, aby podkreślić magię świat Reklamy pojawią się na łamach popularnych tytułów kobiecych m.in: „Gala”, „Viva”, „Party”, „Elle”, „Przyjaciółka”
Zobacz więcej7 listopada w ostatnim odcinku XI sezonu programu „Doradca Smaku” Robert zaprezentował widzom TVN danie gruzińskie pierożki chinkali. Sprawdźcie ten przepis! Są to pierożki z mięsnym, doprawionym kolendrą, nadzieniem, które zachwycą wszystkich wielbicieli domowych pierogów. Smacznego! Pierożki chinkali Składniki: mąka pszenna – 1 szklanka woda ciepła – 50 mililitrów oliwa – 3-4 łyżki mięso wołowe […]
Zobacz więcejW środę 6 listopada wyemitowany został kolejny odcinek programu „Doradca Smaku”. Nowa kulinarna propozycja Roberta Sowy dla widzów TVN to zdrowy, pożywny i niezwykle aksamitny krem z pietruszki z jabłkiem. Zupa – dzięki dodatkom, takim jak ostra papryka, gałka muszkatołowa i aromatyzowana oliwa – zyskuje niepowtarzalny smak. Warto spróbować! Krem z pietruszki z jabłkiem Składniki: […]
Zobacz więcejWe wtorek, 5 listopada, Robert zaproponował widzom programu „Doradca Smaku” danie kuchni węgierskiej. Langosze, bo o nich mowa, to rodzaj placków ziemniaczanych, które możecie podać z kleksem śmietany, sałatką, jajkiem sadzonym lub tartym żółtym serem. Warto spróbować! Langosz z jajkiem sadzonym Składniki: Langosze: ziemniaki ugotowane – 4-5 sztuk mąka – 2 łyżki mleko 2 % […]
Zobacz więcejW poniedziałek, 4 listopada, w programie „Doradca Smaku” Robert postawił na klasyczne danie z kuchni francuskiej – wołowinę po burgundzku, czyli w oryginale boeuf bourguignon. To aromatyczne danie jednogarnkowe, które jest najlepsze ze świeżą chrupiącą bagietką i lampką czerwonego wina. Wołowina po burgundzku Składniki: polędwica wołowa – 1 kilogram musztarda francuska – 3 łyżeczki mąka […]
Zobacz więcejKulebiak z kapustą i suszonymi grzybami to tradycyjne danie kuchni rosyjskiej. Ciasto francuskie sprawdzi się nawet lepiej niż drożdżowe dzięki zawartym w nim maśle. Spróbujcie przepisu na danie, które szef Sowa przygotował 31 października w programie „Doradca Smaku”. Smacznego! Kulebiak z ciasta francuskiego Składniki: Kulebiak: ciasto francuskie – 1 płat jajka – 2 szt. czosnek […]
Zobacz więcejW środę, 30 października, Robert postawił na kuchnię węgierską przygotowując na antenie TVN gulasz z wołowiną i dużą ilością papryki. Jak kuchnia węgierska to smażymy koniecznie na smalcu gęsim albo kaczym i dodajemy dużo papryki węgierskiej. Efekt jest naprawdę świetny, to idealna potrawa na chłodne dni. Gulasz węgierski Składniki: Gulasz: mięso wołowe – ok. 1 […]
Zobacz więcejWe wtorkowy wieczór, 29 października, widzowie programu „Doradca Smaku” emitowanego w TVN poznali przepis na przysmak kuchni tureckiej – wegetariańskie kotleciki, czyli tzw. Köftesi. W oryginale przygotowywane są z kaszą bulgur, natomiast Robert jak zwykle zrobił je na swój sposób, dodają kaszę kuskus. Jako dodatek świeża, koniecznie schłodzona sałatka z ogórka, pomidora, arbuza, czerwonej cebuli […]
Zobacz więcej