W czwartek 23 kwietnia 2009 roku w nowo otwartym hotelu Słoneczny Młyn w Bydgoszczy odbył się kolejny pokaz z cyklu Farutex – Inspiracje Kulinarne.
Sala malinowa, w której odbył się pokaz live-cooking w wykonaniu Roberta Sowy i Karola Okrasy, z trudem pomieściła ponad 200 restauratorów z województwa kujawsko-pomorskiego i okolic, którzy przybyli na spotkanie z Mistrzami Kuchni.
W piątek 17 kwietnia 2009 roku w zielonogórskiej Palmiarni odbył się pierwszy, z zaplanowanych pięciu, pokaz Farutex – Inspiracje Kulinarne. Imprezę odwiedziło liczne grono restauratorów i hotelarzy z całego województwa lubuskiego.
Zobacz więcej26 marca 2009 roku w TVP Warszawa ukazała się relacja z autorskiego konkursu Roberta Sowy "Kulinarny Talent 2009".
Zobacz więcejW poniedziałek, 8 lutego 2010 roku, w programie Dzień Dobry TVN mogliśmy zobaczyć relację z indyjskiej wyprawy Ewy Gawryluk, Roberta Sowy i Rafała Bryndala.
Zobacz więcejW dniu 22 czerwca 2009 roku w Hotelu Jan III Sobieski odbyła się prezentacja nowych potraw, które od 1 lipca br. serwowane będą w samolotach LOTu w klasie biznesowej.
Zobacz więcejRobert Sowa zwyciężył w konkursie zorganizowanym przez PLL LOT, w którym spośród szefów kuchni najlepszych warszawskich hoteli wyłoniono autora nowego menu dla pasażerów klasy biznes. Zaproponowane menu musiało nie tylko być smaczne i trafiać w gust pasażerów, ale również sprostać skomplikowanym wymogom technicznym związanym z transportem, ograniczoną przestrzenią na pokładzie i specyficznym warunkom na wysokości.
Zobacz więcejW niedzielnym kąciku kulinarnym, 20 września 2009 roku, gościem Roberta Sowy był Marcin Chochlew. Panowie wspólnie przygotowali kilka wyjątkowych smakołyków.
Zobacz więcejW niedzielny poranek, 27 września 2009 roku, w kąciku kulinarnym "Dzień Dobry TVN" spotkała się ciekawa para. Wilk i Sowa. Obyło się jednak bez polowania. Robert Sowa wystąpił w roli mistrza, a Kasia Wilk w roli podkuchennej.
Zobacz więcejW niedzielny poranek, 4 października 2009 roku, w kąciku kulinarnym "Dzień Dobry TVN" gościem Roberta Sowy była Dorota Gardias. Obyło się bez rozgardiaszu, a kuchnia a’la Sowa jak zawsze sprawdziła się w 100%.
Zobacz więcej