Dzisiaj prezentujemy kurczaka duszonego z figami – danie, które Robert przygotował we wtorkowy wieczór, 1 października, w programie „Doradca Smaku”. To popularny u nas kurczak, ale w nieco innym wydaniu, bo duszony z figami, daktylami i rodzynkami, czyli na słodko. Kuchnia francuska w ciekawym, nieoczywistym wydaniu. Kurczak duszony z figami Składniki: Kurczak: piersi z kurczaka […]
Zobacz więcejPad Thai to popularne danie kuchni tajskiej, które szybko zyskuje popularność w naszym kraju. Łączy w sobie wiele smaków kuchni orientalnej, jak olej sezamowy, kiełki sojowe, czy pasta z tamaryndu. Skorzystajcie z przepisu Roberta, który zaprezentował 30 września w programie „Doradca Smaku” i do dzieła! Pad Thai Składniki: pierś z kurczaka – 1 szt. czosnek […]
Zobacz więcejCzwartek, 26 września. Kolejna odsłona programu „Doradca Smaku” na antenie TVN. Tym razem Robert postawił na przepis kuchni włoskiej i popularną lasagne. Ale tym razem nie bolognese, ale wegetariańską. Zamiast mięsa mamy zatem bakłażan i pomidory, a dla ozdoby listki czerwonej bazylii. Koniecznie spróbujcie! Lasagne wegetariańska Składniki: Bakłażan – 3 szt. olej rzepakowy (lub oliwa) […]
Zobacz więcejW środowy wieczór, 25 września, w 15 odcinku XI sezonu „Doradcy Smaku” Robert przygotował specjalność kuchni francuskiej – ślimaki z serem pleśniowym i ziołami prowansalskimi. Danie wymaga odwagi, ale odpłaca się rewelacyjnym smakiem. Spróbujcie! Ślimaki z pomidorami i serem pleśniowym Składniki: czosnek – 2 ząbki biała cebula – 3/4 szt. pomidor – 1 szt. masło […]
Zobacz więcejRodzajów pierogów jest mnóstwo… 24 września, w 14 odcinku XI sezonu programu „Doradca Smaku” Robert Sowa zaprezentował czebureki – rosyjskie pierogi z wołowiną i natką pietruszki. Spróbujcie koniecznie! Czebureki – rosyjskie pierogi Składniki: Farsz: mięso mielone wołowe – ok. 200-250 g czosnek – 1 ząbek biała cebula – 1/2 szt. natka pietruszki – 1/2 pęczka […]
Zobacz więcejZapraszamy na przepyszne kaszotto z kurkami, które Robert zaprezentował w poniedziałkowy wieczór, 23 września, w kolejnym odcinku programu „Doradca Smaku”. Kaszotto z kurkami, warzywami i serem owczym to idealne danie na lunch do pracy albo fit posiłek po treningu. Smacznego! Kaszotto z kurkami Składniki: Kaszotto: Czosnek – 1 ząbek seler naciowy – 1 szt. biała […]
Zobacz więcejW minioną sobotę (21.09) Robert ze swój ekipą był gościem Forum Koszalin, gdzie na hucznym otwarciu zaprezentował swój kunszt kulinarny. W pokazowym menu zagościły m.in żeberka z warzywami po meksykańsku, soczewica z kuminem i pomidorami oraz polędwica z dorsza w sosie serowym. To była prawdziwa uczta smaków! Muzyczna oprawa należała do Zuzy Jabłońskiej i Lanberry. […]
Zobacz więcejW czwartkowy wieczór, 19 września, Robert Sowa zaproponował miłośnikom kulinariów przepis na udziec z indyka pieczony z dodatkiem kandyzowanych owoców. Do tego orzeźwiająca sałatka z ogórka, melona, nasion granatu i liści mięty. Pyszności! Udziec z indyka z owocami Składniki: Na marynatę: olej rzepakowy – 4 łyżki musztarda francuska – 4 łyżeczki syrop klonowy – 50 […]
Zobacz więcejPrzed Wami przepis z kuchni rosyjskiej – zupa ucha, czyli zupa rybna z dodatkiem warzyw. Podajcie ją plastrem cytryny, świeżą natką pietruszki oraz z chrupiącymi grzankami posmarowanymi masłem i czosnkiem. Zobaczcie, jak przygotował tę zupę Robert Sowa w środowy wieczór, 18 września, w 11. odcinku programu „Doradca Smaku”. Zupa rybna ucha Składniki: Na zupę: Czosnek […]
Zobacz więcej