We wtorek 23 czerwca 2009 w mediach zawrzało od informacji, że posłowie chcą "ocenzurować" programy kulinarne i zamierzają nakłonić gotujących w nich kucharzy, aby promowali zdrowy styl życia i odżywiania się. Redaktorzy Wydarzeń Polsatu spytali Roberta Sowę, co o tym sądzi.
Zobacz więcejWe wtorek 23 czerwca 2009 roku dziennikarze radiowej TRÓJKI spytali Roberta Sowę, co sądzi na temat zmian, jakie posłowie sejmowej komisji zdrowia chcą wprowadzić do emitowanych w telewizji programów kulinarnych. Robert, podobnie jak inni gotujący na antenie kucharze uważa, że to absurd.
Zobacz więcejW środę 24 czerwca 2009 Robert Sowa wystąpił w kolejnym programie, którego tematem był pomysł wprowadzenia obostrzeń do programów kulinarnych. Tym razem przedstawił swoje zdanie na antenie Superstacji.
Zobacz więcejW piątek 26 czerwca 2009 roku Robert Sowa wystąpił w TV Biznes w programie poświęconym zawodowi kucharza. Zdaniem Roberta w ciągu kilkunastu ostatnich lat zawód kucharza bardzo się zmienił, stał się zajęciem nobliwym, fascynującym i atrakcyjnym.
Zobacz więcejW sobotę 27 czerwca 2009 roku na rynku łódzkiej Manufaktury najlepsi kucharze z całej Polski przygotowywali potrawy z ryb i owoców morza, które oceniało międzynarodowe jury pod przewodnictwem Roberta Sowy. W tym roku już po raz szósty łodzianie byli świadkami wielkiego wydarzenia kulinarnego.
Zobacz więcejW sobotę 27 czerwca 2009 roku Robert Sowa wystąpił na antenie TVP Info w programie poświęconym łódzkiemu Festiwalowi Dobrego Smaku. Ponieważ tematem przewodnim tegorocznej edycji festiwalu były ryby i owoce morza, Robert zachwalał ich zalety smakowe i zdrowotne.
Zobacz więcejW sobotę 27 czerwca 2009 roku Robert Sowa pojawił się również na antenie TVP Łódź, gdzie wbrew pojawiającym się ostatnio komentarzom sejmowej komisji zdrowia promował zdrowe dania przygotowane na bazie ryb i owoców morza.
Zobacz więcejW niedzielę 28 czerwca 2009 roku Robert Sowa był gościem programu Rytm Miasta emitowanego na antenie TVN Warszawa. Tematem programu, ku zaskoczeniu samego Roberta, nie były kulinaria, ale wyjazdy dzieci podczas wakacji.
Zobacz więcejW poniedziałek 29 czerwca 2009 roku Europejskie Forum Przedsiębiorczości nadało Robertowi Sowie tytuł mecenasa Akademii Dobrego Smaku, a zarazem przewodnika w sztuce kulinarnej dla członków Klubu Integracji Europejskiej. Gratulujemy kolejnego wyróżnienia i życzymy kolejnych sukcesów zawodowych!
Zobacz więcej