W sobotę, 7 listopada 2009 roku, Robert Sowa radził słuchaczom Polskiego Radia EURO, jakie śniadania powinno się jadać w chłodne jesienne dni. Zdaniem mistrza bardzo ważne o tej porze roku są ciepłe posiłki, a więc jajecznica z aromatycznymi dodatkami, jajka gotowane na różne sposoby, omlety, parówki i grillowane kiełbaski.
Zobacz więcejWe wtorek, 10 listopada 2009, w Ambasadzie Japonii w Warszawie odbyło się spotkanie z mistrzem sushi, panem Kenem Kawasumim, który poprowadził szkolenie na temat etykiety sushi i zademonstrował liczne techniki przygotowywania tej znanej japońskiej potrawy. Atrakcją pokazu było zaprezentowanie przygotowanej z sushi makiety warszawskiego Zamku Królewskiego.
Zobacz więcejW dniach 12 i 17 listopada 2009 roku Robert Sowa wraz ze swoim kulinarnym teamem przeprowadził warsztaty kulinarne dla pracowników firmy Welmax, której jest ambasadorem. W oba dni we wspólnym gotowaniu uczestniczyło łącznie 140 osób.
Zobacz więcejW dniach 18-20 listopada 2009 roku w Krakowie odbyła się kolejna edycja Targów HoReCa, na które złożyły się: 17. Międzynarodowe Targi Wyposażenia Hoteli i Gastronomii Horeca®, 8. Targi Artykułów Spożywczych i Napojów dla Gastronomii Gastrofood oraz 7. Międzynarodowe Targi Wina w Krakowie Enoexpo®.
Zobacz więcejWszystkich Państwa, którzy nie mają jeszcze pomysłu na przygotowanie świątecznej ryby, zapraszamy do kiosków po książeczkę z serii Fakt radzi: „Ryby na Święta. 100 najlepszych przepisów".
Zobacz więcejW poniedziałek, 23 listopada 2009 roku, Robert Sowa wraz z Janem Pietrzakiem wystąpił w talk-show „Sztuka życia” emitowanym przez Polsat Cafe.
Zobacz więcejWe wtorek, 26 stycznia 2010 roku, Robert Sowa radził widzom programu Dzień Dobry TVN, co zrobić, żeby kupić dobrą szynkę. Robert wystąpił tym razem w roli reportera i pytał osoby robiące zakupy, czym kierują się przy wyborze tej wędliny. Najczęściej padała odpowiedź, że opinią sprzedawcy i wyglądem.
Zobacz więcejW sobotę, 21 listopada 2009, odbyła się kolejna edycja konkursu „Profesjonalista Roku 2009” organizowanego przez Fundację Polish Prestige Hotels i Hotel HP Park we Wrocławiu.
Zobacz więcejW dniu 23 listopada 2009 roku Spółdzielnia Mleczarska Lazur w Nowych Skalmierzycach obchodziła uroczyście jubileusz 80–lecia i nie mniejażny 50 lat tradycji serów pleśniowych.
Zobacz więcej