W środę 18 września w Ptak Expo Nadarzyn Robert wraz z ekipą gotował dla gości zaproszonych przez E.Leclerc. W menu znalazły się m.in: zupa hiszpańska z chorizo, oliwkami i kolendrą, marynowana polędwica wołowa podana z sałatką z rukoli i pomidorów z sosem włoskim, polędwica z dorsza z warzywami i boczniakami, pieczone plastry piersi kaczki z […]
Zobacz więcejWtorek, 17 września… Kolejny odcinek programu „Doradca Smaku”, a w nim nowa propozycja kulinarna mistrza Sowy dla widzów TVN. Tym razem przepis na potrawę pochodzącą z … Wielkiej Brytanii, ale inspirowaną kuchnią indyjską. Kurczak tikka masala – aromatyczny, bo doprawiony czosnkiem, imbirem oraz ostrą papryką mieloną. Pyszne danie na lunch, obiad lub kolację. Kurczak tikka […]
Zobacz więcejTom yum to pyszna, aromatyczna i bogata w smaki zupa wzbogacona mięsem kurczaka, krewetkami i grzybami shitake. Rewelacyjne, orientalne danie, które Robert przyrządził w poniedziałek, 16 września, w programie „Doradca Smaku” możecie teraz przyrządzić w domach 😉 Podpowiadamy, jak to zrobić. Smacznego! Zupa tom yum Składniki: Na zupę: pasta tom yum – 2 łyżeczki bulion […]
Zobacz więcejW sobotę, 14 września Robert zaprezentował swoje kulinarne umiejętności przedstawicielkom Kół Gospodyń Wiejskich z Gminy Długołęka. Spotkanie odbyło się w Świetlicy Wiejskiej w Godzieszowej i było okazją do wymiany kulinarnych doświadczeń pomiędzy szefem kuchni, a Paniami, które pasjonują się regionalnymi kulinariami. Ekipa Roberta przygotowała mnóstwo pysznych dań m.in mus z suszonych pomidorów z grzankami, tapenade […]
Zobacz więcejBogracz to aromatyczne, jednogarnkowe danie, które idealnie wpisuje się w sezonowe, jesienne menu. Robert przygotował je w czwartkowy wieczór, 12 września, a teraz Wasza kolej. Smacznego! Węgierski bogracz Składniki: Wołowina – 500 g musztarda Czeska Prymat – 3 łyżeczki boczek wędzony – 3 plastry przecier pomidorowy – 1-2 łyżeczki sos sojowy – 50 mililitrów rosół […]
Zobacz więcejW środowy wieczór, 11 września, Robert Sowa przeniósł fanów programu „Doradca Smaku” do słonecznej Grecji, przygotowując keftedes – greckie pulpety mielone, które najczęściej serwowane są w towarzystwie warzyw. Keftedes z warzywami Składniki: Ząbki czosnku – 2 sztukibiała cebula – 1 sztukaser gouda – 1/2 kostkimięso mielone wołowo-wieprzowe – 250 gramówwiejskie jaja – 3 sztukinatka pietruszki […]
Zobacz więcejRosolnik to pyszna i pożywna zupa ogórkowa z Ukrainy. Jeśli macie ochotę jej spróbować, wykorzystajcie przepis Roberta Sowy zaprezentowany w dniu 10 września w szóstym odcinku 11. edycji programu „Doradca Smaku”. Zupa rosolnik Składniki: ząbki czosnku – 2 szt.biała cebula – 1 szt. marchewka ugotowana – 2 sztuki seler korzeniowy gotowany – 1 sztukapor – […]
Zobacz więcejChrupiące i soczyste skrzydełka w pysznej marynacie z miodu i pomidorów pelati – to danie, które Robert Sowa zaproponował widzom TVN w poniedziałkowy wieczór 9 września. To propozycja dania, która sprawdzi się zarówno na obiad, jak i na przekąskę. Spróbujcie koniecznie! Skrzydełka z sosem serowym Składniki: ząbki czosnku – 4 sztukibiała cebula – 1 sztukaolej […]
Zobacz więcejW minioną niedziele Robert był gościem na swoim ulubionym Podlasiu, gdzie razem z Marcinem Budynkiem oceniali pyszności z Suwalszczyzny. Już po raz szósty w Suwałkach odbył się Międzynarodowy Konkurs Kulinarny „Sąsiedzi przy stole”, tym razem z udziałem kucharzy z Suwałk i Suwalszczyzny oraz niemieckiego Waren (Müritz). Tematem przewodnim wydarzenia w parku Konstytucji 3 Maja przez […]
Zobacz więcej