Oprócz kulinariów Robert jest fanem polskiej muzyki, a zaproszenie na Top of the Top Festival było najlepszą okazją do odwiedzenia nadmorskich restauracji i posłuchania samych tegorocznych hitów. Wokaliści, zespoły, prezenterzy i dawni znajomi…spotkań i pamiątkowych zdjęć było wiele… Był tez czas wypoczynku i próbowania nadmorskich propozycji. Kultowy Bar „Przystań” z najlepszą zupą rybną i kaszubskim […]
Zobacz więcejPo raz kolejny na zaproszenie Radio Kielce, Robert przygotował na żywo poranny posiłek dla kieleckich słuchaczy. Tym razem było to śniadanie w hiszpanskim stylu: duszona soczewica z chorizo i grzankami w tapenade. Zdrowa soczewica to doskonały zastrzyk energii na cały dzień- zaznaczył Robert, który podczas gotowania opowiadał o swojej wyprawie do Hiszpanii, skad przywiózł pomysł […]
Zobacz więcejPodlasie to ulubiony region Roberta. Dzięki doskonałej trasie samochodowej, kiedy tylko jest możliwość Robert łapie chwile by odpocząć, a przy okazji wrócić do ulubionych smaków. Tym razem było podobnie… Podlaski Ramen z pieczonej kury, z warzywami , makaronem i jajkiem, wątróbka drobiowa z cebulowym creme brulle, kurkami i prażonymi orzeszkami pinii a na deser kruche […]
Zobacz więcejW czwartek Robert z ekipą poprowadził kolejne warsztaty kulinarne. Tym razem gościliśmy w hotelu „Sielanka nad Pilica” w Warce. W menu warsztatowym znalazła się m.in jagnięcina walijska z rozmarynowym sosem i serem kozim oraz kurki z patelni z krewetkami i grzankami z tapenade. Było wesoło, a po skończonych warsztatach uczestnicy otrzymali prezent od Roberta w […]
Zobacz więcejW niedzielę, 28 lipca odbyła się I edycja Dni Miodu w Barcinie, a główną atrakcją były pokazy kulinarne Roberta Sowy połączone z degustacją dań. Robert ze swoja niezawodną ekipą przygotowali menu, w którym prym wiódł główny bohater dnia, czyli miód. Wyserwowano następujace dania: pieczona polędwica z dorsza z gruszkami aromatyzowanymi miodem i rozmarynem pieczone miodowe […]
Zobacz więcejPo raz kolejny Robert został zaproszony do Kielc, gdzie na żywo przygotował przepyszne śniadanie dla słuchaczy Radia Kielce. Tym razem prym wiodły kurki, które w połaczeniu z krewetkami oraz grzankami z tapenade z oliwek były daniem, za które goście nagrodzili Roberta oklaskami Program poprowadziła redaktor Magda Sitek, która lubi eksperymentować w kuchni. A w kulinarnych […]
Zobacz więcejW sobotę 20 lipca ekipa Roberta i Mega Food Truck Prymat gościła na Open Hair Festiwal. Impreza, która łaczy zabawe miejska na wolnym powietrzu z kreatywnym tworzeniem i prezentowaniem fryzur była okazją do wielu spotkań, a przede wszystkim spróbowania najlepszych dań piknikowych serwowanych przez team Roberta. Trzydniowy event to mnóstwo atrakcji: m.in pokaz Gosi Baczyńskiej, […]
Zobacz więcej13 lipca odbyła się cykliczna impreza pod hasłem „Zdrowa Częstochowa” Mega Food Truck Prymat na czele z Robertem i jego ekipą zadbał o kulinarna stronę eventu. W urodzinowym menu jak zwykle były zdrowe i dobrze przyprawione sałatki, ulubione Koło Fortuny Prymat, w którym można było wygrać wiele niespodzianek. Robert znalazł czas na zwiedzanie oraz na […]
Zobacz więcejZa co kocha się Hiszpanię? Za wino, słońce, ludzi pełnych pasji, za poobiednią sjestę a przede wszystkim za smaki… To jedno z ulubionych miejsc Roberta, do którego chętnie wraca. Tym razem Robert wraz z firma Wine Direct odwiedził lokalne winnice w Salamance, gdzie mógł obejrzeć nie tylko uprawę winorośli, ale też produkcję jednego z najlepszych […]
Zobacz więcej