Kolacja #granddiners na 6 gwiazdek! W Restauracji Belvedere odbyła się kolacja z udziałem gwiazdkowych Szefów kuchni. To była symfonia smaków w doskonałym towarzystwie! Christophere Bacquie Emmanuel Renaut
Zobacz więcejNie może być lata, bez moich odwiedzin na Podlasiu. Kocham tę atmosferę, tamtejsze smaki i życzliwych ludzi. Odwiedzam znajomych i ładuje akumultory, jak nigdzie idziej. Tam nawet zieleń jest bardziej soczysta 🙂 Z wizytą u Wojtka Kowalewskiego, niezapomnianego bramkarza i znakomitego piłkarza w jego nowo otwartej restauracji Koku Sushi w Suwałkach! Trzymam kciuki!
Zobacz więcejSzefem kuchni jestem z pasji i od wielu lat, ale to bycie restauratorem przyniosło mi niesamowity wachlarz emocji, zdarzeń i przede wszystkim codziennych spotkań z Gośćmi Czuję się zaszczycony otrzymując wyróżnienie od Magazyn Forbes dla mnie, jako restauratora i znaleźć się na liście TOP 50 FORBES i FOR SOLUTIONS.
Zobacz więcejWiosna zaczęła się niezwykle przyjemnie….Na gali Poland 100 Best Restaurants otrzymałem szczególną, indywidualną nagrodę za krzewienie kulinariów w Polsce, a moja restauracja N31 restaurant&bar by Robert Sowa została uhonorowana najwyższą oceną Grand Awards 5widelców! Dziękuje
Zobacz więcej106tys! Tyle zebraliśmy na koncercie „Świat Gastronomii dla Ukrainy” wszystkich osób i firm, które nam pomogły nie sposób wymienić. Ze swojej strony ogromne podziękowania dla całej ekipy Haston City Hotel na czele z dyrektorem Pawłem, dla wszystkich kolegów Szefów kuchni, dla prowadzącego Zygmunt Chajzer, dla Jana i Janusza z Lady Pank (chłopaki- jak zwykle ogień) […]
Zobacz więcejSycylia po raz drugi okazała się pełna smaku, uśmiechniętych ludzi i przepięknych widoków. Śladami Ojca Chrzestnego….Bar Vitelli z filmu F. Coppolli Co powiecie na smażoną cielęcą śledzionę i płuca podawane w bułce? Tradycyjna potrawa kuchni palermitańskiej- panini con la milza świeci tryumfy a @ninouballerino to jeden z najlepszych kucharzy w świecie streetfooduto był mój drugi […]
Zobacz więcejDesery, torty, lody, czyli słodkie zaproszenie na targi Expo Sweet. Kilka dni pełna cudnych pyszności i spotkań branżowych . Maestro Janusz Profus i Joanna Klimas-Profus cały dochód ze sprzedaży biletów przekażą na pomoc Ukrainie Wspaniały gest
Zobacz więcej12 lutego odbyła się wyjątkowa kolacje walentynkowa w restauracji hotelu „Pod herbami”. Było pysznie i elegancko. Jako Gość honorowy przygotowałem dwa dania mojego autorstwa na to wyjątkowe wydarzenie. Dziękuje ekipie hotelu za pomoc oraz zaproszenie.
Zobacz więcejKolacja Trzech Króli: Profus, Budynek, Sowa- tak roboczo został nazwany wieczór, w którym miałem przyjemność uczestniczyć jako jeden z pomysłodawców i wykonawców uroczystego menu. W malowniczym Siedlisko Morena odbyła się przepyszna kolacja degustacyjna, a wieczór był tak przyjemny, że trudno to nazwać pracą…mam nadzieje, że do zobaczenia wkrótce! Dziękuje za zaproszenie i wspólny czas 🙂
Zobacz więcej