1 listopada, w 36 odsłonie dziewiątego sezonu programu „Doradca Smaku TVN” Robert postawił na coś słodkiego – torcik mascarpone z malinami. Przepyszny, a jednocześnie łatwy do przygotowania, czyli propozycja idealna 🙂 Torcik z mascarpone i malinami Składniki na 2 porcje: 3 żółtka 2 czubate łyżki cukru pudru 3 łyżki sera mascarpone 50 ml likieru mleczno-kawowego […]
Zobacz więcejW ostatni dzień października, w 35. odcinku „Doradcy Smaku” Robert przygotował prawdziwą ucztę dla mięsożerców – antrykot wołowy z kurkami. Palce lizać! Efekt końcowy możecie ocenić na podstawie zdjęcia, a listę zakupów i podpowiedź, jak przygotować to danie znajdziecie jak zawsze poniżej. Antrykot wołowy z kurkami Składniki dla 2 osób: 1 porcja antrykotu wołowego z […]
Zobacz więcejWe wtorkowym „Doradcy Smaku”, 30 października, Robert zaproponował widzom TVN makaron z indykiem w sosie śmietanowym. Wygląda apetycznie, a jak smakuje? Przekonajcie się sami przygotowując to danie na podstawie przepisu mistrza. Smacznego! Makaron z indykiem w sosie śmietanowym Składniki na 2 porcje: 200 g makaronu tagliatelle 300 g mielonego udźca indyka 2 ząbki czosnku 1 […]
Zobacz więcejBiałą kiełbasę w żurku lub pieczoną z pieczarkami i cebulką znamy wszyscy. A czy zachęci Was jej połączenie z gruszkami i morelami? Spróbujcie dania zaproponowanego przez Roberta w poniedziałek 29 października w programie „Doradca Smaku”. Życzymy smacznego! Biała kiełbasa z morelami i gruszkami Składniki an 2 porcje: 1 cebula 1 gruszka Sok z cytryny 2 […]
Zobacz więcej26 października Robert uczestniczył w gali wieńczącej 8. edycję akcji i oficjalnym rozdaniu nagród Poland 100 Best Restaurants 2018, która odbyła się w Willi Poprad w Rytrze. Miło nam poinformować, że restauracja N31 utrzymała zeszłoroczny wynik i ponownie otrzymaliśmy najwyższą ocenę Grand Award „Trzy widelce +”. Ponieważ tegoroczna gala odbyła się w dniu urodzin Roberta, stała […]
Zobacz więcejLubicie smalec? A co powiecie na wegetariański smalec z suszonymi śliwkami i morelami, czyli propozycję Roberta z kolejnego odcinka programu Doradca Smaku? To roślinna wersja tradycyjnej, polskiej przekąski. Pamiętajcie – warto próbować nowych smaków! Wegetariański smalec z suszonymi śliwkami i morelami Składniki: 2 ząbki czosnku 1 cebula 30 g suszonych moreli 30 g suszonych śliwek […]
Zobacz więcejW środę, 24 października, Robert zaproponował widzom programu Doradca Smaku przepis na pyszną, rozgrzewającą zupę na chłodne jesienne wieczory, czyli idealną na panujące za oknem chłody 🙂 Oto zupa porowo-ziemniaczana z wędzonym pstrągiem i twarogiem! Pyszna, zdrowa i pożywna, zatem nie pozostaje nam nic innego, jak tylko życzyć smacznego! PS. Jutro wieczorem również zapraszamy przed […]
Zobacz więcej23 października, 30 odcinek Doradcy Smaku TVN, a w nim… prawdziwa uczta dla mięsożerców. Karcczek wieprzowy, popularne i często używane w polskiej kuchni mięso, ale w nieco innej, autorskiej odsłonie Roberta Sowy. Życzymy smacznego 🙂 Karczek wieprzowy z sałatką z natki pietruszki Składniki: 3 ząbki czosnku 1 cebula 4 łyżki musztardy czeskiej Prymat 150 ml […]
Zobacz więcejPoniedziałek, 22 października, początek kolejnego tygodnia z programem Doradca Smaku TVN prowadzonym przez Robera Sowę. Zaczynamy na słodko 🙂 Zapraszamy na ciasto marchewkowe z bakaliami – pachnące przyprawami korzennymi z dodatkiem pigwówki i karmelizowanych owoców, to idealna propozycja na jesienne, chłodne dni. Ciasto marchewkowe z bakaliami Składniki: 4 marchewki 4 jajka 1 szklanka cukru trzcinowego […]
Zobacz więcej