We wtorkowy wieczór, 9 października, Robert zaproponował widzom programu „Doradca Smaku” boczniaki z grillowanym serem halloumi podane z aromatyczną ziołową sałatką z szynką i oliwkami. To danie, które można przyrządzić na lunch lub kolację. Jest smaczne i kolorowe! Sałatka z boczniaków z serem halloumi Składniki na 1-2 porcje: 2 serki halloumi 150 g szynki 1 […]
Zobacz więcej9 października Robert uczestniczył w III edycji Kongresu Szefów Kuchni – największej tego typu imprezie w Polsce, biorąc m.in. udział w prelekcji na temat rozwoju polskiej gastronomii poprzez pomoc i naukę młodszego pokolenia. Program wydarzenia, które odbyło się w warszawskim centrum Expo XXI obfitował w liczne dyskusje, debaty, warsztaty produktowe i oferty dostawców. Do tego inspiracje, […]
Zobacz więcejPoniedziałek, 8 października – kolejny 21 już odcinek programu „Doradca Smaku” prowadzony przez Roberta Sowę. Tym razem mistrz zaproponował jajka zapiekane w awokado – to pomysł na pyszne sycące śniadanie. Co Wy na to? Awokado zapiekane z jajkiem Składniki na 1-2 porcje: 1 awokado sok z ½ cytryny 50 g sera pleśniowego Kilka listków bazylii […]
Zobacz więcejPoczątek października, to kolejne dwie realizacje cateringowe z menu wykreowanym przez Roberta Sowę, ale daniami przygotowanymi we współpracy z Deli Catering. Za nami ELLE Style Awards 2018 oraz premiera nowego serialu CANAL+ „Nielegalni”. Było elegancko, uroczyście i przede wszystkim smacznie.
Zobacz więcejW czwartkowy wieczór, 4 października, w 20. odcinku programu „Doradca Smaku” Robert przygotował wegetariańską potrawkę z czerwonej fasoli, cukinii, pieczarek, papryki i oliwek. To danie ma dwie główne zalety – jest proste w przygotowaniu i naprawdę sycące. Spróbujecie? Wegetariańska potrawka z czerwoną fasolą Składniki na 1-2 porcje: 1 czerwona papryka 1 cukinia 2 ząbki czosnku […]
Zobacz więcej4 października Robert uczestniczył w konferencji prasowej II Festiwalu Wódki i Zakąski, która odbyła się w warszawskiej Reducie Banku Polskiego. To zapowiedź wydarzenia, którego pierwsza edycja przyciągnęła blisko 4000 osób. Podczas tegorocznej edycji jedną z atrakcji będą warsztaty z Robertem Sową, które odbęda się 20 października. Już dziś serdecznie na nie zapraszamy! Festiwal Wódki i […]
Zobacz więcejKasza pęczak kojarzona jest w polskiej kuchni przede wszystkim jako dodatek do dań, głównie gulaszy i potraw jednogarnkowych. Tymczasem może być bazą dla sałatki ze świeżych warzyw i kiełbasy krakowskiej, co Robert Sowa udowodnił w środowym (3 października) programie „Doradca Smaku”. Sałatka z kaszy pęczak z suchą krakowską Składniki na 1-2 porcje: 200 g ugotowanej […]
Zobacz więcejWe wtorek, 2 października, w 18. odcinku „Doradcy Smaku” prowadzący Robert Sowa zaproponował przyrządzenie burgera z mięsa indyka z dodatkiem ciecierzycy i suszonych pomidorów. Dobry pomysł? Burger z indyka i cieciorki Składniki na 1-2 porcje: 200 g mięsa mielonego z udźca indyka 2,5 łyżeczki musztardy Sarepskiej Prymat 4 łyżki ciecierzycy 3 łyżki śmietany 18% 4-5 […]
Zobacz więcejW poniedziałkowy wieczór, 1 października, Robert uczestniczył w Show French Touch – wydarzeniu kulturalno-muzycznym, które było zwieńczeniem tegorocznego dwutygodniowego święta Francji w Polsce. Impreza odbyła się w Teatrze Wielkim w Warszawie i była prawdziwą ucztą dla zmysłów, a jednocześnie niezapomnianą podróżą przez Francję i jej styl życia. W programie nie zabrakło gwiazd muzycznej sceny francuskiej, takich jak Amel Bent, […]
Zobacz więcej