1 października w programie „Doradca Smaku” Robert Sowa zaprezentował klasyczne smaki i połączenia – grillowany ser kozi z karmelizowaną figą i konfiturą z gorzkiej pomarańczy podawany na grzankach z brioszki z sałatką z buraczków. Co Wy na to? Macie ochotę na tę przystawkę? Tak prezentuje się na talerzu. A jak smakuje? Przygotujcie i spróbujcie – […]
Zobacz więcejKalafior – znany i lubiany… Najczęściej podajemy go z masłem i bułką tartą. A co powiecie na stek z kalafiora z potrawką z pomidorów, który Robert Sowa zaproponował 27 września w programie „Doradca Smaku”? Spróbujcie, naprawdę warto! Stek z kalafiora z potrawką z pomidorów Składniki na 1-2 porcje: 1-2 ząbki czosnku 1 cebula 2 plastry […]
Zobacz więcejPolędwica wieprzowa to popularne i lubiane mięso na polskich stołach. W środowy wieczór, 27 września Robert Sowa zaprezentował widzom TVN jej nową odsłonę: w skorupce orzechowej i w towarzystwie soczewicy. Spróbujcie koniecznie! Polędwica wieprzowa w skorupce orzechowej na aromatycznej soczewicy Składniki na 1-2 porcje: 100 ml oleju rzepakowego 50 ml miodu spadziowego 300 g polędwicy […]
Zobacz więcejWe wtorek, 25 września, w 14 odcinku programu „Doradca Smaku” Robert zaproponował widzom TVN danie inspirowane kuchnią słonecznej Hiszpanii – ośmiornicę z potrawką z ziemniaków, pomidorów i kaparów. Smacznego! Ośmiornica z potrawką z ziemniaków i pomidorów Składniki na 1-2 porcje: 600 g ugotowanej ośmiornicy 4 łyżki oleju 2 ząbki czosnku 1 cebula 4 ugotowane ziemniaki […]
Zobacz więcejPoniedziałek, 24 września – zaczynamy trzeci tydzień z kuchnią Roberta Sowy w programie „Doradca Smaku TVN”. Tym razem mistrz zaproponował idealną jesienną przekąskę z sezonowymi owocami i nutką orientalnych przypraw. Gorący ser camembert z gruszkami karmelizowanymi z dodatkiem suszonych owoców. Mamy nadzieję, że Wam zasmakuje 🙂 Ser camembert z gruszką i żurawiną Składniki na 2 […]
Zobacz więcej20 września, w programie „Doradca Smaku” Robert Sowa zaproponował kolejne ze swoich ulubionych dań. Tym razem przenieśliśmy się w klimat słonecznej Italii, a propozycją na zakończenie tego pięknego i bardzo ciepłego jak na polskie warunki dnia było spaghetti z krewetkami i chorizo. Spaghetti z krewetkami i chorizo Składniki na 1-2 porcje: 500 g makaronu spaghetti […]
Zobacz więcejW środowy wieczór, 19 września, Robert Sowa zaprezentował widzom TVN, jak przygotować grzanki z awokado i jajkiem sadzonym. Przepis ten to doskonała propozycja na śniadanie, lunch lub przekąskę w ciągu dnia. Mistrz kulinarny Robert Sowa połączył na grzance: awokado, szpinak, suszone pomidory, pasztet, pieczeń i jajko sadzone. Dodane zostały przyprawy, które podkreślają smak składników: świeża […]
Zobacz więcej19 września br. w Ptak Warsaw Expo w Nadarzynie odbyła się największa jak dotychczas, edycja Targów Produktów Spożywczych E.Leclerc. W tegorocznym wydarzeniu wzięło udział 186 dostawców z całej Polski. Jednym z wystawców była firma Prymat, a na jej stoisku można było skosztować aromatycznych i doskonale przyprawionych dań przygotowanych przez Roberta Sowę i jego kulinarny team. Dzięki […]
Zobacz więcej18 września wraz z naszym partnerem Deli Catering przygotowaliśmy bankiety na dwóch medialnych galach – „Kobieta Roku Glamour 2018” oraz „18 urodziny Wizaż.pl”. To był wieczór pełen smaku. Dziękujęmy za zaufanie i współpracę, a gościom za miłe opinie.
Zobacz więcej