We wtorek, 18 września w programie „Doradca Smaku” Robert Sowa przygotował placki ziemniaczane z twarożkiem i wędzonym pstrągiem. Macie na nie ochotę? Nic prostszego! Drukujcie przepis, biegnijcie do sklepu na zakupy, a potem kilkadziesiąt minut w kuchni i gotowe 🙂 Placki ziemniaczane z wędzonym pstrągiem Składniki na 1-2 porcje: 1 ziemniak 3 łyżki otrębów pszennych […]
Zobacz więcejW poniedziałek, 17 września, w dziewiątym odcinku programu „Doradca Smaku” Robert Sowa przygotował podudzia z kurczaka po włosku. Macie ochotę ich spróbować? Nie ma sprawy, oto przepis. Smacznego! Podudzia kurczaka po włosku Składniki: 8 podudzi z kurczaka zagrodowego Marynata: 2 łyżki słodkiej papryki Prymat ½ szklanki oleju rzepakowego 3 łyżeczki musztardy czeskiej Prymat 2 łyżki […]
Zobacz więcejW sobotę 15 września w Parku Świętokrzyskim przy Pałacu Kultury i Nauki w Warszawie odbył się 13. już Bieg po Nowe Życie, wydarzenie, które wspiera polską transplantologię i pokazuje, że przeszczep narządu to dla najciężej chorych szansa na aktywne, normalne życie. Robert Sowa nie tylko wziął udział w biegu, ale również dowodził ekipą kulinarnego TIRa Prymatu i JBB Bałdyga, która przygotowała i wyserwowała prawie […]
Zobacz więcejW czwartek, 13 września, Robert ponownie zagościł na antenie TVN w programie „Doradca Smaku”. Propozycją dnia było tym razem coś na słodko – orzechowe crumble z truskawkami. Orzechowe crumble z truskawkami Składniki: 300 g truskawek 40 g orzechów brazylijskich 50 ml miodu lipowego 20 g rodzynek 300 ml białego wina 200 g mąki migdałowej 100 […]
Zobacz więcej12 września – kolejny, 7 odcinek programu „Doradca Smaku”. Tym razem Robert zaproponował przepis inspirowany kuchnią grecką. Szpinak, zielone i czarne oliwki, suszone pomidory i orzeszki pinii zapiekane w cieście filo. Pyszne danie podane z sałatką z pomidorów ze świeżymi ziołami jest propozycją, która idealnie sprawdzi się na lunch lub kolację z przyjaciółmi. Zapiekanka ze szpinakiem […]
Zobacz więcejWe wtorkowy wieczór, 11 września, Robert zaprezentował w programie „Doradca Smaku” kolejne ze swoich ulubionych dań. Zapiekane jajka z soczewicą i pomidorami – smaczne, łatwe do przygotowania i zdrowe. Jesteśmy pewni, że Wam również zasmakują. Zapiekane jajka z soczewicą i pomidorami Składniki: 1 ząbek czosnku 1 cebula 3 plastry wędzonego boczku 50 ml oleju rzepakowego […]
Zobacz więcej11 września Robert uczestniczył w oficjalnym otwarciu Instytutu Kulinarnego Transgourmet, który mieści się w budynku hali Selgros Cash&Carry w Piasecznie k/ Warszawy. To druga tego typu placówka w Polsce. Pierwsza, prowadząca działalność w magazynie Transgourmet Food Service w Ożarowie Mazowieckim, funkcjonowała dotychczas jako Akademia Kulinarna. Instytut Kulinarny Transgourmet to 10 dwuosobowych stanowisk do gotowania wyposażonych […]
Zobacz więcejPoniedziałek, 10 września – piąty odcinek IX sezonu programu Doradca Smaku. Tym razem Robert zaproponował widzom TVN pysznego chrupiącego indyka w panko z aromatyczną i zdrową sałatką włoską. Macie ochotę na to danie? Nie ma problemu, zdradzamy, jak je przygotować 🙂 Smacznego! Indyk w panko z sałatką włoską Składniki: 1 opakowanie mixu sałat 1 czerwona […]
Zobacz więcejWydawałoby się, że na początku września, tuż po rozpoczęciu nowego roku szkolnego nikt jeszcze nie myśli o świętach Bożego Narodzenia, a jednak… W dniach 5-6 września br. odbyły się Czwarte Bożonarodzeniowe Targi Dostawców Carrefour. Na imprezie nie mogło zabraknąć Roberta Sowy i jego kulinarnego teamu oraz TIRa Prymatu. Podczas dwudniowej imprezy ekipa Roberta Sowy przygotowała i […]
Zobacz więcej