Za nami kolejna impreza plenerowa cyklu Lato #naMAXXXa. 4 sierpnia nasz kulinarny TIR zaparkował w Stegnie, aby nakarmić wielotysięczne tłumy przed koncertami zespołów Kombii i Sen oraz duetu DJ-skiego Kalwi & Remi. Naszą mobilną kuchnię odwiedził pirat, który od wielu lat grasuje w tej okolicy i najwyraźniej lubi dania Roberta, bo spotkaliśmy go tutaj już nie pierwszy raz […]
Zobacz więcejNiedziela, 22 lipca… Tego dnia kulinarny team Roberta Sowy odwiedził Nowe Centrum Lipna, aby przygotować i wyserwować gościom I Festiwalu Smaku 500 porcji dań. Tym razem w zastępstwie Roberta ekipą pokierował Tomasz Jakubiak, za co bardzo dziękujemy 🙂 A zadanie nie było łatwe… Na Tomka czekało bowiem nie lada wyzwanie – oprócz live cookingu musiał […]
Zobacz więcejW sobotę, 21 lipca, kulinarny TIR Roberta Sowy zawitał do Sieradza, gdzie odbyła się kolejna z imprez cyklu LATO #naMAXXXa. Pomimo braku głównodowodzącego mistrza Sowy, ekipa spisała się na medal i nakarmiła wygłodniałe tłumy. Przysmakami z kulinarnego TIR-a zajadały się całe rodziny – okazja do spotkania na świeżym powietrzu była wyborna – fantastyczna pogoda i mnóstwo […]
Zobacz więcejW poniedziałek, 16 lipca, Robert wraz z ekipą restauracji N31 oraz zaprzyjaźnionymi szefami kuchni przygotował ucztę smaków „Hola Cuba. Hola Sowa” podczas Kina Kulinarnego Transatlantyk Festival 2018 w Łodzi. Kolacja inspirowana była Kubą i filmem „Kubańskie historie”. Dziękujemy za ten wspaniały wieczór. Szczegóły: transatlantyk.org
Zobacz więcejW niedzielę, 15 lipca, kulinarny TIR Roberta Sowy zaparkował w Siemiatyczach, aby wyserwować tysiące przepysznych dań gościom imprezy Lato #naMAXXXa organizowanej przez RMF Maxxx. Przed rozpoczęciem pracy Robert wraz z ekipą odwiedził najważniejsze miejsce kultu religijnego wyznawców prawosławia w Polsce – Świętą Górę Grabarkę. W miasteczku Prymat i JBB na każdego czekała prawdziwa kulinarna przygoda. Namiot, kulinarny TIR […]
Zobacz więcej13 i 14 lipca kulinarny tir Roberta Sowy gościł w Ełku i Gołdapi na imprezach cyklu Radio 5 Trail. Prymat i JBB Bałdyga zadbali o produkty, z których w oba dni ekipa Roberta przygotowała dla gości imprezy niezłą wyżerkę. Oprócz kulinarnej uczty organizatorzy zapewnili doskonałą rozrywkę, świetną zabawę oraz mnóstwo atrakcji dla dzieci i dorosłych. […]
Zobacz więcejW niedzielę, 8 lipca, kulinarny tir Roberta Sowy, Prymatu i JBB zaparkował na kraśnickim rynku. Podczas V edycji Festiwalu Kulinariów i Sztuki Ludowej zorganizowanego w ramach powiatowego Święta Malin i Rękodzielnictwa nasza ekipa wyserwowała prawie dwa tysiące porcji dań. Tradycyjnie były też konkursy, m.in. koło fortuny, w którym można było stać się posiadaczem przypraw Prymat, […]
Zobacz więcejW sobotę, 7 lipca, Robert wraz z Tomkiem Pawluskiem przygotował niezwykłe śniadanie w ogrodach Radia Kielce. Panowie na oczach publiczności przyrządzili dwa dania: szpinak z kurkami, wędzonym łososiem i jajkiem sadzonym na grzankach oraz racuszki kukurydziane z truskawkami i syropem klonowym. Audycja „Śniadanie w ogrodzie” nadawana była na żywo w godzinach 9.05-10.00, a jej finałem […]
Zobacz więcej1 lipca Robert gościł w pizzerii Bella Italia w Mikołajkach, gdzie wraz z ekipą poprowadził warsztaty kulinarne. Piękne okoliczności przyrody, super ekipa i włoska kuchnia – idealny sposób na udany weekend 🙂
Zobacz więcej