WYDARZYŁO SIĘ…

Kulinarny TIR Roberta Sowy w Koszalinie

Kulinarny TIR Roberta Sowy w Koszalinie

27 maja kulinarny TIR Roberta Sowy zaparkował na Rynku Staromiejskim w Koszalinie, aby wyserwować zebranej publiczności tysiące przepysznych dań w ramach trasy Lato #naMAXXXa organizowanej przez RMF Maxxx. Było cudownie! W miasteczku Prymat i JBB na każdego czekała prawdziwa kulinarna przygoda. Namiot, kulinarny TIR pod wodzą Roberta Sowy, degustacje, praktyczne porady grillowe, koło fortuny i moc konkursów – […]

Zobacz więcej
Pokazy Roberta podczas Warsaw Food Expo 2018

Pokazy Roberta podczas Warsaw Food Expo 2018

W piątkowe przedpołudnie, 25 maja, Robert poprowadził pokazy kulinarne podczas Międzynarodowych Targów Żywności WARSAW FOOD EXPO 2018 w Centrum Targowo-Kongresowym Ptak Warsaw Expo w Nadarzynie k/ Warszawy. Mistrz kulinarny przez godzinę poprowadził live cooking, podczas którego przygotował 200 porcji degustacyjnych. Było pysznie! Takie piątki to my lubimy 🙂  

Zobacz więcej
Wielkie gotowanie w Carrefour Atrium Promenada

Wielkie gotowanie w Carrefour Atrium Promenada

W dniach 18 i 19 maja Robert Sowa wraz ze swoim kulinarnym teamem prowadził pokazy kulinarne w hipermarkecie Carrefour w Atrium Promenada (Warszawa, ul. Ostrobramska 75C). Każdego dnia nasza ekipa wyserwowała do degustacji 500 porcji dań.

Zobacz więcej
Warsztaty DKMS i Fundacji Iskierka w Z57

Warsztaty DKMS i Fundacji Iskierka w Z57

17 maja w warszawskiej restauracji Z57, pod czujnym okiem gospodarza i Szefa kuchni, odbyły się wyjątkowe warsztaty kulinarne. Z całej Polski przyjechali podopieczni Fundacji DKMS i Fundacji Iskierka – dzieci, które w swoim krótkim życiu stoczyły już zwycięską walkę z nowotworem krwi lub nadal z nim walczą. W czasie warsztatów ich zadaniem było przygotowanie jednej […]

Zobacz więcej
Hermes Poradnika Restauratora dla N31

Hermes Poradnika Restauratora dla N31

10 maja w Poznaniu odbyło się XX Wiosenne Ogólnopolskie Spotkanie Czołowych Postaci Świata FMCG i HoReCa. Kulminacyjnym punktem Gali Poradnika Restauratora i Poradnika Handlowca było wręczenie specjalnych wyróżnień – prestiżowych statuetek – Hermesów Poradnika Restauratora 2018. Robert Sowa odebrał nagrodę przyznaną N31 restaurant & bar w kategorii Restauracja z renomą.  W kategorii tej nominowane były również restauracje: […]

Zobacz więcej
„Top Chef” – odcinek 10: wielki finał siódmej edycji!

„Top Chef” – odcinek 10: wielki finał siódmej edycji!

W środowy wieczór, 9 maja, poznaliśmy kulinarny talent na miarę 100 tysięcy złotych i prestiżowego tytułu Top Chefa. Jury i widzowie zachwycili się nie tylko umiejętnościami, lecz także charakterem, podejściem do gotowania i szacunkiem dla smaku oraz tradycji w kuchni. Nagrodę główną otrzymała 32-letnia Sylwia Stachyra z Lublina. Dla uczestników „Top Chefa” ostatnie dziesięć tygodni […]

Zobacz więcej
„Top Chef” – odcinek 9: Oto finaliści siódmej edycji!

„Top Chef” – odcinek 9: Oto finaliści siódmej edycji!

2 maja – znamy półfinalistów siódmej edycji kulinarnego show „Top Chef”. To już prawie koniec gry o tron. Pretendenci do tytułu Top Chef są o krok od ostatecznej rozgrywki, która zagwarantuje im prestiż, sławę i pieniądze. Co zdecydowało o tym, że to właśnie oni dostąpili zaszczytu i znaleźli się w finale? Pierwsza konkurencja półfinału polegała […]

Zobacz więcej
Kulinarny TIR na imprezie Lato #naMAXXXa w Gorlicach

Kulinarny TIR na imprezie Lato #naMAXXXa w Gorlicach

5 maja w Gorlicach hucznie i w wielkim stylu wystartowała trasa Lato na MAXXXa.  Koniec Majówki to idealny powód, żeby rozpocząć lato. W końcu Lato #naMAXXXa to stan umysłu! Przed bardzo liczną publicznością wystąpili: Agata Sobocińska, Agnieszka Chylińska, Exelent oraz Sławomir. Imprezie w Gorlicach towarzyszyła ekipa JBB i miasteczka Prymat. Na każdego odwiedzającego czekała prawdziwa kulinarna […]

Zobacz więcej

III Świętokrzyski Festiwal Smaków w Tokarni

W sobotę, 28 kwietnia, w Parku Etnograficznym w Tokarni odbył się III Świętokrzyski Festiwal Smaków oraz towarzyszący mu konkurs kulinarny Świętokrzyski Mistrz Kuchni. Imprezie towarzyszył kulinarny TIR Roberta Sowy i Prymatu, na którym team Roberta wyserwował  tysiące dań degustacyjnych. To była super zabawa, pełna (nie tylko kulinarnych) atrakcji.    

Zobacz więcej