14 marca z programu „Top Chef” odpadły aż trzy osoby! Takiej sytuacji nie było jeszcze nigdy w historii programu! Czemu akurat oni musieli spakować swoje noże i zakończyć walkę o 100 tysięcy złotych? Z którym zadaniem uczestnicy mieli największy problem i co spowodowało, że kuchnię „Top Chef” opuściło aż tylu adeptów gotowania? Na początku odcinka […]
Zobacz więcejWe wtorek, 13 marca, Robert był gościem Klaudii Wiśniowskiej w programie „Na tapecie”. Nowy juror programu „Top Chef” ma już za sobą 10-letnie doświadczenie osądzania kulinariów w konkursie, który sam organizuje. Jakim będzie jurorem w popularnym reality show? O tym i o swojej nowej restauracji Z57 opowiedział na antenie Superstacji.
Zobacz więcej7 marca ruszyła walka o główną nagrodę w siódmej edycji programu Top Chef. Na początek uczestnicy musieli zmierzyć się z przygotowaniem dania mięsnego. Co ugotowali i z czym mieli największy problem? Kto poradził sobie najgorzej i dlaczego? 100 tysięcy złotych oraz tytuł Top Chefa czekają na zwycięzcę! W premierowym odcinku zobaczyliśmy czternastkę uczestników gotowych pokroić […]
Zobacz więcej21 i 22 lutego oraz 1 marca kulinarny team Roberta Sowy odwiedził trzy kolejne szkoły kształcące uczniów w zawodzie kucharza. Tym razem w ramach projektu „Przygotowanie do kariery” organizowanego we współpracy z firmą Prymat, odwiedziliśmy Zespół Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego w Widzewie, Zespół Szkół nr 2 w Jastrzębiu-Zdroju i Zespół Szkół Gospodarczych w Elblągu. W […]
Zobacz więcejW czwartek, 8 lutego 2018 roku, w Zespole Szkół Ponadgimnazjalnych im. Hipolita Cegielskiego miały miejsce niecodzienne warsztaty kulinarne. Odbyły się one w ramach ogólnopolskiej akcji szkoleniowej, organizowanej przez Grupę PRYMAT w szkołach o branży gastronomicznej na terenie całej Polski. Prowadzącym warsztaty był Robert Sowa. Gośćmi warsztatów byli: pan Waldemar Załuski – właściciel największej „Patelni Plenerowej” w Polsce, zastępca Burmistrza Ziębic […]
Zobacz więcejWiosną na antenę Polsatu powraca „Top Chef” – jeden z najstarszych i najsłynniejszych kulinarnych show na świecie. W 8 sezonie programu uczestników oceniać będzie jury w składzie: Wojciech Modest Amaro, Ewa Wachowicz, Maciej Nowak i zupełnie nowy w tym gronie – Robert Sowa. Wśród polskich kucharzy osiągnął gigantyczną popularność. Od uczestników wymaga się: perfekcji, podejmowania ryzyka, […]
Zobacz więcej20 stycznia w hotelu Intercontinental w Warszawie, odbyła się konferencja Grupy HENDI. Jednym z jej bohaterów był Robert Sowa – ambasador marki Grafen. „Pracować z najlepszymi to móc realizować marzenia! Jestem zaszczycony i bardzo szczęśliwy, że zostałem wybrany na ambasadora marki Grafen grupy HENDI Polska. Najwyższej jakości sprzęt i zaawansowane technologie sprawiają, że praca szefów kuchni […]
Zobacz więcejPo sukcesie N31 restaurant i dwóch latach prowadzenia jednej z najchętniej odwiedzanych restauracji w stolicy, restauracji z pierwszej trójki według międzynarodowego serwisu Tripadvisor i wreszcie Najlepszej Restauracji w Polsce 2017 roku według Poland 100 Best Restaurants, Mistrz Sowa zdecydował się na drugą lokalizację. Z57 to drugi po N31 autorski koncept mistrza kulinarnego Sowy. Lokalizacja po drugiej stronie Wisły ma spełniać oczekiwania gości, którzy na skutek ogromnej popularności […]
Zobacz więcejW czwartek, 4 stycznia, odbyły się pierwsze w tym roku warsztaty kulinarne dla uczniów kształcących się w zawodzie kucharza. W ramach akcji „Przygotowanie do kariery” organizowanej we współpracy z marką Prymat zagościliśmy w Zespole Szkół Zawodowych im. K. Pułaskiego w Gorlicach. Podczas zajęć uczniowie przygotowali pod okiem mistrza i jego współpracowników kompozycję przekąsek, danie główne […]
Zobacz więcej