Życzę wszystkim dobrego startu w 2018 rok! Niech będzie najlepszy pod każdym względem 🙂 Ja już czuję, że to będzie wyjątkowy rok, pełen miłych niespodzianek i mnóstwa aktywności. Wam również tego życzę!
Zobacz więcejSznycel z indyka to doskonały pomysł na obiad. Jest smaczny i bardzo prosty w przygotowaniu. Z serem wędzonym, ziemniaczkami i pomidorkami koktajlowymi stanowi znakomity w smaku posiłek. Zobaczcie, jak to danie przyrządził Robert Sowa! Indyk do Polski trafił prawdopodobnie ze Stanów Zjednoczonych. Jednak to tutaj przyrządza się go znacznie częściej niż za oceanem, gdzie obecnie […]
Zobacz więcej20 grudnia 2017 roku Związek Polskie Mięso zorganizował w N31 restaurant & bar by Robert Sowa charytatywne warsztaty gotowania świątecznych potraw. Dzieci z warszawskiego Domu Dziecka nr 1 mogły poczuć magię świąt oraz otrzymać odrobinę ciepła i słodyczy, przygotowując świąteczne potrawy i dekorując pierniki z wybitnymi szefami kuchni – Marcinem Budynkiem i Robertem Sową oraz […]
Zobacz więcejWielu z nas nie wyobraża sobie dnia bez zjedzenia talerza gorącej zupy. Jeżeli jest on bogata w pełnowartościowe składniki może zastąpić nawet cały obiad. Taka jest właśnie zupa z soczewicy według przepisu jednego z uczestników akcji „Mistrz Smaku”, którą zainspirował się Robert Sowa. Zupa z soczewicy z dodatkiem aromatycznym pomidorów jest pożywna i sycąca. A […]
Zobacz więcejTatar kojarzy nam się głównie z drobno pokrojonym kawałkiem mięsa wołowego. Nie oznacza to jednak, że nie możemy odejść od klasycznej wersji tego dania, a w roli głównej przygotować warzywa lub ryby – oczywiście tylko te, które nadają się do jedzenia na surowo. W tym przepisie w porównaniu do tradycyjnego tatara zmieniło się wszystko: od […]
Zobacz więcejW piątek, 15 grudnia, Robert Sowa zasiadał w jury VII Ogólnopolskiego Konkursu Kulinarnego „Gotuj lokalnie”, który odbył się w Centrum Techniki Kulinarnej DORAM w Warszawie. W zmaganiach wzięli udział uczniowie szkół gastronomicznych. Głównym motywem kulinarnym tegorocznej edycji był Kurczak zagrodowy oraz produkty lokalne i regionalne. Najlepsi z najlepszych okazali się: Dawid Ostrycharz i Krzysztof Burchardt z […]
Zobacz więcejKaczkę najczęściej serwujemy z jabłkami, a w programie została podana w zupełnie innej, oryginalnej odsłonie. Kaczka z orzeźwiającymi i wyrazistymi w smaku cytrusami na pewno przypadnie Wam do gustu. Zobaczcie, jak przygotował ją Robert Sowa! Pomarańcze, mango, ananas w połączeniu z soczystą i odpowiednio doprawioną kaczką… Brzmi pysznie? Tak też smakuje! Tego przepisu musicie spróbować […]
Zobacz więcejW środę, 13 grudnia, ekipa Roberta Sowy zrealizowała kolejne warsztaty dla uczniów kształcących się w zawodzie kucharza w ramach projektu „Przygotowanie do kariery” realizowanego we współpracy z firmą Prymat. Tym razem wspólne gotowanie odbyło się w Zespole Szkół Przemysłu Spożywczego w Kielcach. Robert uczył technik łączenia smaków, opowiadał o obowiązujących w gastronomii trendach i swoich doświadczeniach, […]
Zobacz więcejPewne składniki idealnie do siebie pasują! Tak właśnie jest z delikatnym w smaku łososiem i świeżym szpinakiem. W duecie smakują naprawdę rewelacyjnie, a Robert Sowa zainspirowany przepisem jednego z uczestników akcji „Mistrz Smaku” przygotował z nich przepyszne danie. Jeśli szukacie inspiracji na smaczny, ale też dietetyczny posiłek, to możecie skorzystać właśnie z tej receptury. Zobaczcie, […]
Zobacz więcej